Autistisch personage in Amerikaanse Sesamstraat

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Autistisch personage in Amerikaanse Sesamstraat

Autistisch personage in Amerikaanse Sesamstraat

|
|

Laatste update:

Een primeur in het Amerikaanse Sesame Street: de makers van het kinderprogramma hebben een autistisch personage geïntroduceerd.

Erkenning voor autisme

Stacey Gordon, de vrouw die de stem van het personage vertolkt, heeft zelf een zoontje met autisme en is blij met de erkenning voor de stoornis. "Als de vriendjes van mijn zoon via Sesamstraat kennis hadden kunnen maken met autisme dan hadden ze misschien niet angstig gereageerd op mijn zoontje.”

Julia

Volgens Gordon heeft Sesamstraat een positieve invloed op kleine kinderen, de komst van het autistische karakter is dus een goede stap. Het personage Julia, een pop met oranje haar en groene ogen, werd zondag gepresenteerd in het programma 60 Minutes op de Amerikaanse publieke omroep PBS.

Eerste aflevering

Maar hoe ziet gaat dat er dan uitzien in Sesame Street? In de aflevering waarin Julia voor het eerst haar opwachting maakt, ontmoet ze Pino (Big Bird in de VS). Hier zien we al hoe de makers van Sesame Street het personage en haar persoonlijkheid voorstellen aan de kijkertjes. Elmo legt aan Big Bird uit dat Julia moet wennen aan het maken van vrienden. "Ze doet soms gewoon wat langer over de dingen.”

Lees verder