Arjen Lubach

Veronica Superguide logo
Arjen Lubach

Arjen Lubach haalt uit naar De Telegraaf

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Programmamaker Arjen Lubach kwam op Koning-, euhm, pardon, 'Woningsdag' in een kleine twitterstorm terecht na een grapje over prinses Ariane. Nu beschuldigt hij De Telegraaf van een vooropgezet plan om hem pootje te lichten!

Het zit zo: Arjen zat afgelopen maandag naar de speech van de Royal Fam te kijken. Hierin kijkt Ariane op een gegeven moment verbaasd uit haar ogen. Dit zette Arjen vervolgens op twitter. "Als je op live tv het beeld uit wordt gezoomd", schreef hij er als geinig bijschrift bij. En toen dook De Telegraaf er opeens op! 

De Telegraaf

"Ineens kreeg ik heel veel haat. Ik dacht: waarom is dat nou?", zegt Arjen in de nieuwe aflevering van Een podcast over media. Dit verbaasde hem enigszins aangezien er juist positieve reacties kwamen op zijn grap. "Toen zag ik dus een artikel van De Telegraaf. Zij zaten die dag vol op het oranjepaard en ze hadden een relletje nodig en zij plaatsten het bericht: ‘Arjen Lubach maakt prinses Ariane belachelijk."

Opzetje

Arjen zegt dat De Telegraaf bij wijze van spreken eerst zelf een standpunt innam om het vervolgens op 'het publiek' af te schuiven. Een sneaky move dus. "Ze hebben het een uurtje laten staan en al die reacties geoogst en toen veranderden ze het bericht in: ‘Arjen Lubach ontvangt hoon.’ Dat was gewoon het opzetje van hen, zodat ze niet de schuld bij zichzelf legden. Het hele bericht van het belachelijk maken is toen verdwenen." En die 'hoon' viel overigens wel mee: er kwamen minstens zoveel positieve reacties op Arjens Ariane-geintje.

Verbaasd

De Zondag met Lubach-ster - die na de 'rel' weer met een nieuwe scherpe inhaker kwam - bleef een beetje verbaasd achter na deze actie van De Telegraaf. "Ik was wel verbaasd door de geniepigheid van de redactie die de opzet heeft van: we plaatsen eerst een ophefstukje en dan een ophefstukje over het ophefstukje. Het lijkt me ingecalculeerd, maar ik weet het niet zeker natuurlijk."

Lees verder