Arie Boomsma, Songfestival, jan Smit

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Arie Boomsma, Songfestival, jan Smit

Arie Boomsma adviseert Jan Smit: 'Blaas Songfestival af'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Eerder vandaag kwam het nieuws naar buiten dat Jan Smit vanwege zijn burn-out in een kliniek in Spanje is behandeld én dat hij zijn intrek heeft genomen in een huisje in Monnickendam. Alles om zo weinig mogelijk prikkels binnen te krijgen. Volgens Arie Boomsma zou de zanger en presentator er goed aan doen om het Songfestival af te zeggen... iets waar Aran Bade het niet mee eens is.

Zo zegt Arie Boomsma bij RTL Boulevard: "Iemand als Jan Smit, die echt van jongs af aan professioneel is geweest en precies weet hoe hij zijn agenda moet indelen, moet echt van ver komen om in een burn-out te raken. Je moet dit dus zó serieus nemen." Arie zou het daarom ook wel weten. "Ik zou het Songfestival lekker afblazen en gewoon in die kliniek dan je ritme weer pakken en dan de focus houden op je gezin. Het Songfestival is maar een momentje en dit is je leven en je gezondheid." 

Leven voor het Songfestival

Aran Bade, de Songfestival-kenner van RTL Boulevard, is het daar niet mee eens. "Jan leeft voor het Songfestival. Hij krijgt daar een soort energie van". Maar dat is volgens Arie Boomsma precies de reden dat mensen in een burn-out raken. "Er is altijd wel iets dat belangrijk is of iets dat je heel graag wil. Maar als je dan niet kan zeggen: 'ik doe dit nu niet', kun je niet meer je grenzen bewaken. Jan moet dat als professional kunnen." 

De NPO houdt contact met Jan (die tijdens de loting nogal opviel met zijn wilde kapsel) en heeft er tot op heden nog alle vertrouwen in dat hij goed herstelt. We gaan het in de gaten houden. Bekijk hieronder het hele fragment.

Lees verder