Anne Heche (Six Days Seven Nights) overleden na auto-ongeluk

Door Alie Sierkstra
Anne Heche in Hung
© Album RM / Brunopress.nl

Anne Heche is op 53-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse actrice kreeg een auto-ongeluk, waarna ze in coma in het ziekenhuis lag. Zojuist is ze van de beademing gehaald.

Auto-ongeluk

Anne Heche is van de beademing gehaald, zo laat een woordvoerder van de familie van Heche weten. De actrice kreeg vorige week een auto-ongeluk, waarna ze in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd gebracht. Anne Heche liep bij het ongeluk ernstige hersenschade op en belandde in een coma. De situatie leek eventjes stabiel, maar verslechterde uiteindelijk snel. De politie liet weten dat er sporen van verdovende middelen in haar bloed zijn gevonden.

Six Days Seven Nights

Anne Heche brak in de jaren 80 door toen ze een rol scoorde in de soap Another World. Daarna kon je de actrice ook regelmatig in films zien, zoals Donnie Brasco, Volcano en Six Days Seven Nights. De afgelopen jaren zag je de actrice onder meer in Chicago P.D. Ook was ze te horen in The Legend of Korra.

Reactie Ellen DeGeneres

Eind jaren 90 kreeg Anne Heche een relatie met de veelbesproken talkshowhost Ellen DeGeneres. De twee gingen in 2000 na drie jaar uit elkaar. Ellen DeGeneres heeft via sociale media gereageerd op het overlijden van haar ex. "Dit is een verdrietige dag. Ik stuur al mijn liefde naar Annes kinderen, familie en vrienden", zo schrijft ze.

Anne Heche laat twee zoons achter.

Bron: Veronica Superguide/ANP