Angstaanjagende trailer Beware the Slenderman

Veronica Superguide logo
Angstaanjagende trailer Beware the Slenderman

Angstaanjagende trailer Beware the Slenderman

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

In 2014 ‘vertelde’ de angstaanjagende Slenderman twee meisjes om hun 12-jarige vriendin neer te steken. HBO maakte een documentaire over dit gruwelijke misdrijf gebaseerd op het internetfenomeen. Bekijk hier de trailer van Beware the Slenderman!

Duister internetfenomeen

Een waargebeurd horrorverhaal: twee jaar geleden werd de 12-jarige Payton Leutner uit Wisconsin 19 keer gestoken door twee vriendinnen met een mes nadat ze haar het bos inlokten tijdens een slaapfeestje. Dit deden ze ‘omdat Slenderman dit ze opdroeg’. HBO maakte een documentaire over dit gruwelijke misdrijf in Beware the Slenderman, waarin de donkere kant van het internet wordt onderzocht en de invloed op kinderen.

Slenderman

Slenderman is een fictief horrorpersonage dat in 2009 werd gecreëerd voor een online photoshop-wedstrijd op het forum Something Awful. De enge foto's van Victor Surge waarop Slenderman voor het eerst verscheen werden een internetsensatie. De lange man zonder gezicht die mensen (en vooral kinderen) ontvoert en traumatiseert speelde daarna de hoofdrol in meerdere computerspellen en films.

De documentaire is vanaf 23 januari te zien op HBO (in Amerika). Wanneer Beware the Slenderman in Nederland te zien is, is nog onbekend. En opgelet: HBO NL verhuist vanaf 1 januari naar Ziggo.

Lees verder