Angela de Jong in Jinek op NPO 1

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Angela de Jong in Jinek op NPO 1

Angela de Jong woest op ‘flapdrollen’ van RTL Boulevard

|
|

Laatste update:

AD-columniste Angela de Jong haalt flink uit naar RTL Boulevard. Ze vindt dat deze "flapdrollen" totaal de mist ingingen met hun berichtgeving rond het slachtoffer van aanranding in De Villa

Dat schrijft ze vandaag in een nieuwe, keiharde column. "Ik vrees dat we een glashelder inkijkje kregen in hoe ze bij RTL en producent Blue Circle (ook verantwoordelijk voor Boulevard) werkelijk over de mediastorm rond De Villa denken: als een hoop negatieve publiciteit die zo snel mogelijk in hun eigen voordeel gedraaid moet worden", schrijft een genadeloze Angela. 

RTL Boulevard, De Villa en Tim Hofman

De deskundigen achter de Boulevard-desk bespraken gisteren Tim Hofmans nieuwste #BOOS-aflevering. Hierin confronteert hij RTL en Blue Circle met de fouten rond deze hele zaak en sprak hij uitgebreid met het slachtoffer uit De Villa. Volgens Angela deugen de mensen van Boulevard niet, zo bleek volgens haar uit de manier waarop ze de zaak besproken. "Peter van der Vorst had het over het ethisch kompas van de makers. Nou, het is wel duidelijk dat het ethisch kompas van zijn oud-collega’s van Boulevard ook van geen kant deugt."

Flapdrollen

"De verwijten: Hofman was zelf uit op effectbejag. Hij zou het meisje geen enkele psychologische nazorg hebben geboden. De grootste gotspe was wel de uitspraak dat het BNN-boegbeeld niet genoeg aandacht heeft voor ‘het lef’ van RTL om alle guilty pleasure-shows op pauze te zetten", zo somt Angela op. "Pardon? Zal ik het even voor jullie in het juiste perspectief zetten, beste flapdrollen van Boulevard? (En daarmee bedoel ik niet Marc van der Linden, de enige die gezond verstand toonde.) Als Tim de zaak vorige week niet aan het rollen had gebracht was er afgelopen week waarschijnlijk helemaal niks gebeurd. Dan waren RTL en Blue Circle nog steeds te belazerd geweest om hun excuses aan te bieden aan het aangerande meisje."

Guilty pleasures

RTL zet inderdaad alle zogenoemde 'guilty pleasure'-programma's in de ijskast na het grensoverschrijdend gedrag in De Villa. Je hoeft voorlopig geen nieuwe seizoenen van De Villa, Temptation Island en Love Island te verwachten. Een onafhankelijk onderzoek moet eerst uitwijzen of er niet nóg meer fouten zijn gemaakt achter de schermen

Tim Hofman heeft inmiddels ook zélf gereageerd op de verwijten van RTL Boulevard: 

Het bewuste fragment kun je hieronder terugkijken:

Lees verder