Angela de Jong legt uit: hierom schreef ze haatcolumn over Hazes-familie

Angela de Jong, André en Sarah

Angela de Jong haalde deze week niet alleen flink uit naar SBS-ster Peter Gillis, maar ook naar de Hazes-clan. In een video op AD verklaart ze nu waarom ze schreef dat 'heel Nederland André, Sarah en Rachel uitkotst'. 

De ergernis van Angela had vooral te maken met het allereerste interview van Sarah van Soelen met haar liefje André. De showbizzmedia sprongen erop, maar de kijkers, inclusief Angela, bleken totáál geen fan.

Kloof tussen media vs. kijkers

"Ze domineren alweer een paar dagen het nieuws en ik heb natuurlijk gisteravond weer zitten te genieten van hun reclamespot van de theetent van Rachel. Daar hadden ze ook alles voor uit de kast getrokken: een nieuwe bril en moeder Hazes was duidelijk weer even onder de zonnebank geweest", blikt de ervaren recensente terug in een video. "Maar goed, je zag op de social media dat mensen daar nogal wat van vonden en ik vond er zelf ook wat van. Ik heb ze even uitgelegd waarom ze dat beter niet kunnen doen."

Tijd voor de real deal

Wat Angela betreft, is André hiermee zijn resterende geloofwaardigheid compleet verloren. "Het kernwoord is denk ik schaamteloosheid en dat ze niet snappen dat het voor de kijkers toch erg raar overkomt dat je eerst van de daken schreeuwt dat je gelukkig wordt met de één en die koud een maand of twee later inruilt voor iemand anders, die dan ook weer de grote liefde is." Genoeg reden om er eens wat woorden aan vuil te maken. "Je kan ons misschien één keertje voor de gek houden en we trappen er in, maar daarna houdt het wel op."

Advies van Angela

De columniste heeft dus nog maar één advies. "Het heeft ook te maken met een groter iets wat daarboven hangt: normen en waarden die mensen hebben. Er zijn hier een ex en een kind in het spel. Daarvan denk ik altijd: jongens, hou er iets meer rekening mee." De vraag is of André, Rachel en Sarah hier naar luisteren!

Benieuwd wat ze nu nog meer te zeggen heeft? Bekijk de video hier.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.