Angela de Jong

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Angela de Jong
Angela de Jong

Angela de Jong over Anita Witzier: 'Diep medelijden met haar'

|
|

Laatste update:

Ooit beschouwde Angela de Jong haar als een grande dame. Maar die hoogstaande reputatie is Anita Witzier verloren, vindt ze. De tv-criticus hekelt haar nieuwe programma Festival van de liefde. "De grootste ramp van de zondagavond."  

Vreselijke zondagavond

Het nieuwe tv-seizoen is begonnen. Angela zou weer in haar nopjes zijn, maar de NPO heeft haar tv-genot volledig vergald. De AD-columniste is totaal niet te spreken over de nieuwe programmering van de zondagavond. In haar column schrijft ze dat ze dramaserie Sihame en talentenjacht Ik ga stuk he-le-maal niks vindt. Maar het allerergst vindt ze Festival de liefde, met Anita Witzier en Edson da Graça. 

Flop

"Wat heeft grande dame Anita haar omroep KRO-NCRV in hemelsnaam misdaan, dat ze met dit programma en deze copresentator zit opgescheept?", sneert Angela. Ze begrijpt er niets van. "Als er dan toch zo nodig een show over de liefde moet komen, stof Memories dan af. Dat was haar op het lijf geschreven, vóór Katja Schuurman het format letterlijk ‘verneukte’ met haar gehinnik en obsessie met seksvragen. Maar nee, nu staat Anita op een grasveld in Lelystad quasi verheugd te doen dat 61 procent van de vrouwen daar níet vreemdgaat." Angela kan 'alleen maar diep medelijden met haar hebben'. Wat haar betreft is de zondagavond van de NPO nu al één grote flop. Ouch!

Festival van de liefde is iedere zondag te zien op NPO 1 bij om 20.30 uur.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder