Angela de Jong maakt gehakt van nieuw tv-programma Yvon Jaspers: 'Hobbyproject!'

Door Emma de Wijer
Angela de Jong

Yvon Jaspers is niet weg te slaan bij de boeren en wil er nu zelfs zélf een worden. In haar nieuwe programma Onze boerderij: en nu zelf begint de NPO-ster haar eigen boerderij. Angela de Jong heeft gekeken en neemt het allemaal niet al te serieus. 

Boerenaspiraties van Yvon

Het nieuwe tv-seizoen is nu echt van start. Tv-criticus Angela ziet vooral veel van hetzelfde: Humberto is terug, Max ging door en zelfs Linda de Mol durft het weer aan. "Wat ook niet overgaat, zijn de boerenaspiraties van Yvon Jaspers", schrijft ze in haar AD-column. De presentatrice runt sinds kort haar eigen boerderij, al ziet Angela dat ze haar handen niet écht helemaal uit de mouwen steekt. "Klusjes als wilgentakken tot paaltjes hakken, een varkensstalletje mét kerstverlichting bouwen en de aarde omspitten laat je natuurlijk liever voor je doen. En dus kwam een roedel Boer zoekt Vrouw-vrienden helpen", sneert ze. "Yvon was vooral druk met het ronddelen van erwtensoep en chocomel uit een ketel boven een vuurtje."

'Kleinschalig getrut'

De timing van Yvons nieuwe boerenprogramma is op z'n minst opmerkelijk te noemen, met alles wat er in de agrarische sector speelt. Daarbij maakte de presentatrice ook wel erg veel reclame voor de landbouw, vindt Angela. "Dit kleinschalige getrut zou zomaar de oplossing voor veel, zo niet alle problemen in de landbouw kunnen zijn, meende Yvon. Je snapte als kijker niet dat zij en haar ketel niet aan tafel zaten bij Remkes en de opstandige boeren."

Hobbyproject

De tv-recensent schrijft met een ironische toon: "Maar gelukkig hebben KRO-NCRV en NPO 1 voor dit hobbyproject elke zaterdag een uur zendtijd ingeruimd, zodat Remkes en consorten alsnog inspiratie kunnen opdoen. Wanneer zou trouwens haar volgende kookboek verschijnen met recepten van de groenten die ze op haar ‘landje’ verbouwt?"

Yvon is niet de enige die ervan langs krijgt van Angela. Ook Anita Witzier en Peter Gillis moeten het ontgelden.

Onze boerderij: en nu zelf is elke zaterdag rond 19.05 uur te zien op NPO 1. 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast-apps.