Angela de Jong en Eva Jinek

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Angela de Jong en Eva Jinek
BN'ersAngela de JongJinekOphef

Angela de Jong fel tegen Eva Jinek: 'Zeg gewoon sorry'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

TV-diva Angela de Jong van het AD vindt het raar dat Eva Jinek geen sorry zegt voor het feit dat zij en haar tafelgenoten in 2020 ook moesten lachen om een bizar aanrandingsverhaal dat voetballer Sjaak Polak vertelde.

Dat zegt Angela in de nieuwe mediapodcast van het AD. "Zeg gewoon: sorry, dat hebben we toen faliekant verkeerd ingeschat. Maar sorry zeggen is moeilijk schijnbaar tegenwoordig."

Lachen om aanranding

In de bewuste uitzending vertelde Sjaak hoe hij ooit zijn Ghanese oud-teamgenoot Anthony Obodai naakt vastbond en zijn anus aanraakte met een spatel vol hete balsem. Eva en de tafelgasten lagen enorm in een deuk. De RTL-presentatrice reageerde afgelopen week online op de commotie die over dit fragment ontstond, na de kaarsenrel rond Johan Derksen. De analist bekende in Vandaag Inside een halve eeuw terug een bewusteloze vrouw met een kaars te hebben gepenetreerd. Ook hierom werd hard gelachen aan tafel. Johan stelde later dat er geen penetratie had plaatsgevonden. Inmiddels voeren de VI-heren trouwens weer gesprekken met Talpa over hun tv-toekomst.

Op sociale media kwam het Jinek-fragment uit 2020 weer vaak voorbij na de VI-uitzending van Johan waarin hij zijn kaarsenverhaal deed. Onder anderen Heleen van Royen en Stella Bergsma veroordeelden het feit dat Sjaak Polak de spatelanekdote zonder enig tegengas of kanttekening kon vertellen.

Eva Jinek reageert

Eva schoot vorige week in de verdediging: ze kwam met een Insta-statement. Hierin zei ze dat ze contact heeft gezocht met Obodai om te vragen of hij het erg vond dat zijn teamgenoten hem toentertijd naakt vastbonden en met hem ongevraagd met een spatel met hete balsem betastten. "De mannen waren onderling bevriend, haalden deze streken voortdurend over en weer bij elkaar uit als vrienden onder elkaar", aldus Eva. "Het gaat niet alleen om de intentie van degene die de grap uithaalt, maar vooral om hoe degene die het onderspit delft, de ‘grap’ ervaart."

 

Vraagtekens bij statement Eva Jinek

Volgens Eva vond Obodai de grap hilarisch. Angela de Jong zet hier kanttekeningen bij. In de media verschenen al eerder berichten dat Obodai bij Sparta flink gepest zou zijn. Angela is niet de enige die Eva's verklaring lafjes vindt. Zo zette communicatie-expert Lars Duursma eerder al uiteen waarom dit volgens hem een zwakke verklaring is:

Bron: ANP/Veronica Superguide

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder