Andy Serkis naast Idris Elba in Luther-film

Door Redactie
Andy Serkis

Na de bevestiging van Idris Elba himself dat er een Luther-film komt, is nu door Netflix bekendgemaakt dat zowel The Lord of the Rings-acteur Andy Serkis als actrice Cynthia Erivo (die je kunt kennen van films als Widows en Bad Times at the El Royale) zich bij de cast hebben gevoegd. Uiteraard kruipt Idris zelf weer in de rol van de briljante detective met z’n iconische lange jas.

Nog weinig bekend

Heel veel meer is er nog niet bekend over de film, behalve dat het script weer geschreven is door de bedenker van de serie, Neil Cross. De geruchten gaan dat regisseur Jamie Payne de film zal gaan regisseren. Dat deed hij eerder al bij afleveringen van seizoen 5 van Luther. Waarschijnlijk zal het verhaal verdergaan waar seizoen 5 geëindigd is (en komt Alice Morgan misschien wel terug!).

Van Knuckles naar Luther

Idris gaat het nog druk krijgen, want eerder werd al bekend dat de charmante Britse acteur ook de rol van Knuckles zal gaan vertolken in de opkomende film Sonic the Hedgehog 2. Weliswaar zal ‘ie in die film alleen zijn stem verlenen aan het geanimeerde karakter, maar gelukkig kunnen we in Luther weer in levenden lijve van ‘m genieten. Voor ons blijft Idris namelijk toch nog steeds de Sexiest Man Alive

Het zal nog wel even duren voordat de film te zien zal zijn. In de tussentijd kun je mooi alle seizoenen van Luther (opnieuw) op Netflix bekijken. Wij vinden John Luther namelijk de beste tv-agent ooit, en dit is waarom.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.