André van Duin ontving 'eindeloos veel excuses' van chanteur

De chanteur van André van Duin is aangehouden. De man heeft ‘eindeloos veel excuses’ aangeboden. Daarmee is de zaak voor André afgedaan: “Ik vind het wel goed zo.”

André van Duin
© Brunopress/Patrick van Emst

Eerder vandaag was er groot nieuws in de chantagezaak rondom André van Duin. De komiek deed aangifte bij de politie, omdat hij vals beschuldigd en gechanteerd werd. André was enorm geschrokken, maar blij dat het OM voortvarend te werk ging. Inmiddels is er een verdachte aangehouden, die ook al zijn excuses heeft aangeboden aan André.

'Ben er wel klaar mee'

André vertelt in De 538 Middag met Frank op Radio 538 dat hij "eindeloos veel excuses" van de verdachte heeft gekregen. En daarmee is de kous voor André ook af: "Ik wil er verder niet zoveel over zeggen, want ik ben blij dat het zo opgelost is. Je moet er verder niet zoveel in gaan roeren, in zo'n zaak. Dus ik vind het wel goed zo, ik ben er wel klaar mee eigenlijk."

Het OM heeft de man een voorwaardelijk sepot opgelegd met een proeftijd van twee jaar.

André koos voor publiciteit

André vertelt nog wel dat het zijn eigen idee was om het incident meteen naar buiten te brengen. "Ik heb het nog wel overlegd met [Joop van den Ende], die vond het ook een goed idee. Toen heb ik meteen [advocaat Geert-Jan Knoops] in de armen genomen en die heeft het allemaal keurig afgehandeld."

Bron: Veronica Superguide/ANP.