André van Duin en Simone Kleinsma

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
André van Duin en Simone Kleinsma

André van Duin ontroert in Klassiekers met Kleinsma

|
|

Laatste update:

Simone Kleinsma gooide de afgelopen weken al hoge ogen met haar muzikale show Klassiekers met Kleinsma, en dat was deze week niet anders. Ditmaal wist ze samen met André van Duin de kijkers tot op het bot te raken. 

In Klassiekers met Kleinsma komt elke week een bekend podiumartiest praten over mooie liedjes, of werk dat ze geïnspireerd heeft. Natuurlijk kon deze aflevering Andrés prachtige bewerking van La Boheme van Charles Aznavour niet ontbreken.

Complimenten om de oren

Kijkers waren hier opnieuw diep van onder de indruk. "André van Duin die La Bohème van Aznavour zingt. Mooier kan tv niet worden", zo klonk het op Twitter. "Wat kan hij toch sprekend zingen. Zo enorm fijn dat hij iedereen nu laat kennismaken met deze kant van hem. Geen grap of geen grol, maar serieus en hoge kippenvel", aldus een andere kijker.

Lees hieronder een selectie van de tweets!

Samen naar André Rieu

En dat het leven van André niet alleen humor kent, bleek vorig jaar. Kort na het overlijden van 'de liefde van zijn leven' Martin kreeg hij het verschrikkelijke nieuws dat hij zelf leed aan darmkanker. In de heftige periode die volgde, haalde hij troost uit muziek. "Er zijn altijd nummers in je leven die iets beschrijven. Als je die hoort, associeer je dat weer met toen", vertelt hij openhartig. Hij heeft dat zelf vooral met instrumentale muziek. "Niet zozeer de tekst, maar de muziek van André Rieu vind ik prachtig. Daar ben ik ook vaak met Martin geweest, dus als ik dat hoor, denk ik daar ook weer aan terug." 

Win het weekend van je dromen!

Prachtig eerbetoon

Ook op zijn eigen manier bracht hij muzikaal een ode aan Martin en wel met het ontroerende nummer Voor Altijd, dat hij maakte met Danny Vera. Hoewel het nummer op vele begrafenissen en crematies zorgt voor een traan, ziet hij het nog altijd als krachtig eerbetoon aan zijn man. "Ik vind het een mooi monument voor Martin natuurlijk. Die is veel te vroeg overleden en zo heb je toch iets wat achterblijft." 

Bekijk het bijzondere optreden hieronder nog eens terug.

Na een korte terugblik hiervan in de uitzending zat de emotie bij zowel André als Simone Kleinsma die haar Guus is verloren opnieuw hoog. "We kunnen wat dat betreft elkaars hand vasthouden." 

De hele aflevering van Klassiekers met Kleinsma terugkijken? Je vindt hem hier.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder