An Inconvenient Truth 2 in de maak

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
An Inconvenient Truth 2 in de maak

An Inconvenient Truth 2 in de maak

|
|

Laatste update:

Er komt een tweede klimaatfilm van Al Gore. Dat heeft Paramount Pictures laten weten. Met de eerste An Inconvenient Truth won de oud-vicepresident van de Verenigde Staten in 2007 twee Oscars.

An Inconvenient Truth 2 in de maak

10 jaar An Inconvenient Truth

Het was dit jaar de tiende verjaardag van de documentaire waarin Gore op indringende wijze de gevolgen van klimaatverandering liet zien. De documentaire vermengt de wetenschap van het broeikaseffect op een mooie manier met de persoonlijke geschiedenis van Al Gore. 

Gore vecht al vele jaren voor het milieu en hij geeft in deze documentaire veel informatie op een meeslepende manier. De film is niet een verhaal van wanhoop, maar een oproep om samen de strijd tegen het broeikaseffect aan te gaan. Met de documentaire heeft Gore veel invloed gehad op het klimaatbewustzijn in de wereld.

Vervolg

In de nieuwe versie van de film gaat Gore nog dieper in op de desastreuze gevolgen die de opwarming van de aarde heeft. Ook komt hij met oplossingen om de klimaatverandering het hoofd te bieden.

Volgens Paramount Pictures gaat An Inconvenient Truth II in januari in première tijdens het Sundance Film Festival. Daar worden meer films vertoond die het klimaat als onderwerp hebben.

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van Superguide.nl? Vul onze enquête in! 

Lees verder