Amstelveen wil straat vernoemen naar Peter R. de Vries

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Amstelveen wil straat vernoemen naar Peter R. de Vries

Amstelveen wil straat vernoemen naar Peter R. de Vries

|
|

Laatste update:

De gemeente Amstelveen staat ervoor open om een straatnaam te vernoemen naar de vermoorde misdaadverslaggever Peter R. de Vries indien daartoe een verzoek wordt ingediend, zo laat de wethouder weten. Hiermee zou een grote wens van zijn broer Wouter uitkomen.

Eigenlijk richtte Wouter zich in de uitzending van Humberto tot Femke Halsema en de Gemeente Amsterdam, maar Amstelveen zou geen hele rare keuze zijn. Peter R. de Vries groeide er namelijk op!

Bijzondere inwoner

“Peter R. de Vries heeft lang in Amstelveen gewoond: we kenden hem en hij groeide hier op. Dat hij een bijzondere inwoner was, hoef ik niet uit te leggen”, zo verklaarde wethouder Herbert Raat zaterdag tegenover AmstelveenZ. Een eerbetoon in die stad zou dus zeker niet misstaan. “Natuurlijk staan we daar voor open.”

Plan voor nieuwe straatnamen

Mocht er een Peter R. de Vries straat in Amstelveen komen, is dat mogelijk in de nieuwbouwwijk De Scheg. Dit zegt de meeste mensen vast niets, maar in dit gebied worden de komende jaren veel nieuwe woningen gebouwd. Ook ligt er volgens het magazine al een plan klaar om bijzondere inwoners te eren door middel van straatnamen. Daarbij mag Peter R. de Vries dan niet ontbreken.

Aan regels gebonden

Nu lijkt dit natuurlijk een kwestie van: doen. Maar volgens Shownieuws is het makkelijk gezegd dan gedaan. “Het vernoemen van straten naar personen kan alleen geschieden naar: personen die om hun verdienste in hun leven (na hun dood) op deze wijze geëerd kunnen worden. Hierbij dient een periode van minimaal 10 jaar na overlijden in acht te worden genomen.” Leden van het Koninklijk huis zijn daarop een uitzondering.

Vertrouwen houden

‘Goede vriend’ Alberto Stegeman heeft er desondanks alle vertrouwen in. “Als er nou één man is die regels kon worden en dingen in beweging kon brengen, was hij het. Dus die tien jaar hoeft toch geen 10 jaar te zijn?” Dat blijft voor nu de vraag. De gemeente Amsterdam denkt – in contact met de familie van Peter – ook na over een juiste wijze om hem te eren. Opdat hij nooit vergeten wordt.

Lees verder