Amerika’s nieuwste superheld is pas vier jaar oud

Veronica Superguide logo
Amerika’s nieuwste superheld is pas vier jaar oud

Amerika’s nieuwste superheld is pas vier jaar oud

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Elk kind kan wel zeggen later superheld te willen worden maar de piepjonge Austin Perine doet het gewoon. Deze kleuter uit Alabama treedt op vierjarige leeftijd al in de voetsporen van iconen als Tony Stark, Steve Rogers en Peter Parker. Met een rode cape om zet hij zich in voor de daklozen.

Hartverwarmende superheldendaden

Het Amerikaanse nieuwsstation CBS News kwam de inspirerende kleuter op het spoor en legde zijn superheldendaden vast in een hartverwarmend filmpje. Ook al moet Austin doordeweeks gewoon naar school, in het weekend doet hij zijn uiterste best om zoveel mogelijk daklozen te eten te geven. Zijn superheldennaam: President Austin. Zijn vader legt uit dat Austin vindt dat een president namelijk voor de daklozen hoort te zorgen. “Hij moest eens weten hoe het in het echt is”, verzucht Austins papa.

“Don't forget to show love!”

De roeping om een superheld te worden begon bij de kleine dreumes toen hij erachter kwam dat er mensen bestaan die geen huis hebben, en dat een hoop van die mensen zelfs honger hebben. Austin vroeg zijn ouders om al zijn zakgeld en al het geld dat ze anders aan speelgoed zouden uitgeven voortaan zouden besteden aan broodjes kip voor de daklozen. Hierbij geeft hij elke keer als hij een sandwich uitdeelt ook de volgende goede raad mee: “Don't forget to show love”. 

Austin for president

Doordat het filmpje viral aan het gaan is begint Austin wereldwijd beroemd te worden. Hij heeft nu al 17 duizend dollar ingezameld voor daklozen in Alabama. Het zal nog even duren voordat Austin echt president van Amerika kan worden, want CBS News rekende uit dat de nu vierjarige superheld pas in 2052 verkiesbaar zal zijn.

Lees verder