Amerikaanse petitie om Trump-video Lubach

Veronica Superguide logo
Amerikaanse petitie om Trump-video Lubach

Amerikaanse petitie om Trump-video Lubach

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De video van Zondag met Lubach waarin Nederland zich zogenaamd voorstelt aan president Donald Trump van de Verenigde Staten heeft tot een petitie geleid in Amerika. De initiatiefnemer wil dat het Witte Huis serieus werk maakt van de vraag of Nederland na Amerika op de tweede plaats kan komen.

De petitie staat op een speciale website van het Witte Huis waarop gewone burgers verzoeken kunnen indienen. Wanneer 100.000 mensen de petitie binnen een maand tekenen, wordt het verzoek ingezien door de Amerikaanse overheid en moet die met een reactie komen.

"We'll make them great too"

"Nederland heeft in het kader van de eerste nieuwe Amerikaanse initiatieven verzocht om simpelweg op de tweede plaats te komen", staat in de motivatie van de petitie, die sinds dinsdag online staat. "Op de tweede plaats staat nog niemand en Nederland heeft het netjes gevraagd voordat iemand anders dat deed", aldus de initiatiefnemer. "We'll make them great too. We can do it."

Viral

De video gaat sinds maandag de hele wereld over. Het filmpje is alleen al op Facebook al meer dan 41 miljoen keer bekeken en bijna een miljoen keer gedeeld. Het daadwerkelijke aantal ligt waarschijnlijk nog vele malen hoger. Vele internationale media besteedden er dinsdag aandacht aan in hun rubrieken. Arjen Lubach noemt het viral gaan van het item een “geweldig begin van het seizoen voor het hele team.”

Lees verder