Chantal Janzen voor het Eurovisie Songfestival

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Chantal Janzen voor het Eurovisie Songfestival

Amerikaanse editie Songfestival komt steeds dichterbij

|
|

Laatste update:

Douze points! Het lijkt er nu toch echt op: er komt een Amerikaanse versie van het Eurovisie Songfestival.

Dat laat de Zweedse televisieproducent Christer Björkman weten. “Ik ben er vrij zeker van dat het gaat gebeuren,” vertelt hij in de podcast ‘Euro Trip’. Christer is zelf jarenlang actief geweest bij het songfestival en de Zweedse nationale voorronde Melodifestivalen.

Puntjes op de i

Volgens de producent zetten ze nu de laatste puntjes op de i. “We zitten in een pandemie waardoor er altijd dingen kunnen gebeuren die we niet hadden voorzien, maar als de ontwikkelingen op deze voet verder gaan kunnen we volgend jaar uitzenden.

Amerikaans songfestival

Tijdens de editie in 2019 – met ‘onze’ Arcade-winnaar Duncan Laurence – kwam naar buiten dat een Amerikaanse versie goed mogelijk was. De organisator van het songfestival European Broadcasting Union (EBU) tekende toen een intentieovereenkomst met de Zweedse producent. Het doel was om al in 2021 een Amerikaans songfestival uit te zenden, maar vanwege de pandemie stelden ze dit uit naar 2022.

Viva Las Vegas

In zo’n Amerikaans songfestival nemen alle staten het tegen elkaar op. Net als het gewone songfestival bestaat het uit twee halve finales en een finale. De gaststad is nog niet bekend. “Het zou Las Vegas kunnen worden. Daar wordt veel over gesproken. Maar ook Tampa of Orlando.” Een ding is zeker: een strijd in Las Vegas tussen het conservatieve Texas en vrije New York zou volgens ons heel wat … interessante beelden op kunnen leveren.

Voor alvast wat voorpret op de Amerikaanse versie en ons eigen Songfestival in Rotterdam check je hier de 12 beste Eurovisie Songfestival-acts ooit!

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:

Lees verder