Amerikaanse bioscoop waarschuwt voor scène Star Wars

Veronica Superguide logo
Amerikaanse bioscoop waarschuwt voor scène Star Wars

Amerikaanse bioscoop waarschuwt voor scène Star Wars

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

AMC Theatres, een van de grote Amerikaanse bioscoopketens, waarschuwt bezoekers van de film The Last Jedi voortaan voor een scene waarin tien seconden geen geluid te horen is. Het moment, op pakweg tweederde van het achtste deel van de Star Wars-serie, heeft geleid tot veel ontstemde reacties van fans in de zaal, zo meldt het vakblad Variety dinsdag.

Geen geluid

In The Last Jedi verhevigt de strijd tussen de rebellen onder leiding van general Leia (Carrie Fisher) en de First Order zich. Regisseur Rian Johnson heeft ervoor gekozen om tijdens een dramatische scene even helemaal geen geluid te laten horen. Sinds de release van de film half december zijn er veel Amerikaanse bioscoopgangers geweest die vreesden dat de geluidsapparatuur in de zaal het opeens liet afweten. Het is voor het eerst dat er in de Star Wars-reeks zo'n stoutmoedige keuze wordt gemaakt, stelt Variety. In een AMC-bioscoop in Burbank, een voorstad van Los Angeles, werd vorige week een voorstelling stilgelegd omdat de geluidsapparatuur het inderdaad liet afweten. De bioscoop had geen tijd meer om de film opnieuw te starten; daarom werden honderden fans teleurgesteld naar huis gestuurd.

The Last Jedi breekt op dit moment over de hele wereld talloze records. In Nederland trok de film de afgelopen tien dagen al een half miljoen bezoekers.

Lees verder