Amerikaanse bioscoop boycot Beauty and the Beast vanwege gay personage

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Amerikaanse bioscoop boycot Beauty and the Beast vanwege gay personage

Amerikaanse bioscoop boycot Beauty and the Beast vanwege gay personage

|
|

Laatste update:

Woensdag werd bekend dat Le Fou uit Beauty and the Beast het eerste openlijk homoseksuele personage ooit was in een Disney-film. Niet verrassend was er ook kritiek op deze primeur.

Lof

Disney maakte afgelopen week bekend dat Le Fou (gespeeld door Josh Gad) het eerst openlijk homoseksuele personage was in hun films. Natuurlijk was er veel lof voor deze beslissing, maar uiteraard was er ook kritiek. Een bioscoop in het conservatieve Alabama ging zelfs zo ver dat de voorstellingen van Beauty and the Beast werden geschrapt vanwege de geaardheid van Le Fou.

Jezus

In een (inmiddels verwijderde) Facebook-post liet de Henagar-bioscoop zijn klanten weten: “Wanneer bedrijven ons hun mening willen opdringen, moeten we stelling nemen. Als we niet met onze elfjarige kleindochter of achtjarige kleinzoon naar een film kunnen, moeten we hem maar helemaal niet kijken. Als ik niet kan kijken naar een film met God of Jezus aan mijn zijde, dan moeten we de film gewoon niet vertonen.”

Le Fou

Er was trouwens niet alleen kritiek vanuit christelijke kringen. Veel mensen vonden dat Disney zich teveel op de borst klopte met hun primeur. De studio zou rijkelijk laat zijn met het introduceren van een gay personage en volgens een aantal recensenten die de film al hebben gezien, wordt de homoseksualiteit van Le Fou nergens openlijk benoemd. Op 29 maart kunnen we zelf oordelen, dan draait Beauty and the Beast in de bioscopen!

Lees verder