Australië in Eurovisie Songfestival 2019

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Australië in Eurovisie Songfestival 2019

Oh yeah! Amerika krijgt een eigen Songfestival in 2021

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Al decennialang is het Eurovisie Songfestival razend populair en de Amerikaanse markt wil daar nu ook een graantje van meepikken. De organisatie van het krankzinnige liedjesfeest, de European Broadcasting Union (EBU), heeft een intentieovereenkomst getekend met het productiebedrijf Brain Academy om de show naar Amerika te brengen. Ze willen in 2021 het eerste Amerikaanse Songfestival uitzenden.

Perfecte timing

Volgens Songfestival-baas Jon Ola Sand is dit hét moment om het merk Eurovisie verder uit te breiden en nog meer kijkers te gaan trekken. Brain Academy spreekt ook van een perfecte timing. “Buiten de sport is het Eurovisie Songfestival het grootste tv-programma ter wereld, het verenigt een continent en iedereen mag meestemmen.De eerste halve finale van het Songfestival trok afgelopen dinsdag in Nederland al 1,5 miljoen kijkers.

Vliegend naar de finale

Het allereerste Eurovisie Songfestival werd in 1956 gehouden. Het doel was om de deelnemende landen te verenigen en tegelijkertijd nieuwe technologieën te ontwikkelen. Inmiddels hebben er 50 landen een keer deelgenomen aan de wedstrijd. Dit jaar doet Nederland voor de 60e keer mee maar het is al 459 jaar geleden dat we een Songfestival gewonnen hebben. Duncan Laurence treedt vanavond op in de halve finale en staat bovenaan als bij de wedkantoren als mogelijke winnaar. De verwachting is dat hij met gemak doorvliegt naar de finale van zaterdag.  

Lees verder