Amber Brantsen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Amber Brantsen

Amber Brantsen neemt F1-kritiek ‘heel serieus’

|
|

Laatste update:

De Formule 1 is uit haar zomerslaap ontwaakt dus we hebben weer een extra reden om Viaplay aan te zwengelen. Amber Brantsen heeft er inmiddels ruim een halfjaar op zitten als F1-presentatrice op de streamingdienst en reageert nu op de kritiek die sommige kijkers op haar programma hadden.

"We hadden wel verwacht dat mensen moesten wennen", zegt ze tegen het ANP. "Soms is dat lastig omdat je heel hard je best doet, maar wij werken niet voor onszelf. We werken voor het publiek om hen de beste ervaring te bieden."

Kantelpunt

Volgens Amber "heeft het even tijd nodig" voordat Formule 1-fans Viaplay - die dit jaar de rechten overnam van Ziggo Sport - helemaal hebben omarmd. "Daar moet je doorheen, maar dat is logisch. Maar we zien ook wel dat het kantelt en dat mensen denken: dat is best wel tof, dat ze die technische dingen kunnen uitleggen met behulp van augmented reality. Daarin onderscheiden we ons, maar dit moet groeien.”

Negatieve invloed

Fans van de Formule 1 waren jarenlang de stem van Olav Mol gewend. Het nieuwe Viaplay-commentatorenduo Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk kreeg in het begin veel kritiek op hun ‘andere’ manier van verslag doen. Een negatieve invloed had dat volgens Amber niet op het team.

"Het zorgt er alleen maar voor dat we alleen maar harder gaan werken", meent ze. "We zijn niet doof voor feedback, maar staan altijd open voor opbouwende kritiek. Dat vind ik juist heel waardevol en dat nemen we heel serieus."

Grand Prix van Nederland

"We zijn nog het meest kritisch op onszelf", vervolgt Brantsen, die ziet dat het vooruit gaat. "Maar het team raakt beter op elkaar ingespeeld en het zelfvertrouwen en de chemie groeit. We moesten alles opnieuw uitvogelen, dat heeft tijd nodig. Maar we gaan daar nu de vruchten van plukken."

Komende zondag om 15.00 uur wordt de Grand Prix van Nederland geracet op Circuit Zandvoort. Je kan de race livestreamen op Viaplay.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast-apps.

Bron: ANP / Veronica Superguide

Lees verder