The Wheel of Time

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Wheel of Time

Amazon-serie The Wheel of Time krijgt een derde seizoen

|
|

Laatste update:

Goed nieuws voor fans! De fantasyserie The Wheel of Time krijgt nóg een seizoen, en dat terwijl het tweede seizoen nog niet eens is verschenen. "Ik ben zo blij dat we een derde seizoen van The Wheel of Time gaan maken", zei showrunner Rafe Judkins op San Diego Comic-Con. Amazon onthult daarnaast beelden achter de schermen van het aankomende seizoen van de Game of Thrones-killer.

The Shadow Rising

"The Shadow Rising is altijd mijn favoriete boek geweest in de serie. Het is dan ook een eer om het naar televisie te kunnen brengen en een nieuw publiek kennis te laten maken met de verhalen waardoor ik verliefd werd op deze boeken", zegt Rafe. The Shadow Rising is het vierde boek uit The Wheel of Time-reeks van auteur Robert Jordan. Hoewel er pas één seizoen is verschenen, gebruikte dat seizoen ook al delen uit het derde boek. Er zijn in totaal veertien boeken van TWOT verschenen, dus Amazon heeft nog een hoop literatuur om uit te putten.

Vrouw zoekt man

The Wheel of Time is een mix tussen Game of Thrones en The Lord of the Rings. In de veertiendelige boekenreeks komen duizenden personages voor, maar Moriaine Damodred staat in het verhaal centraal. Zij is lid van de Aes Sedai, een genootschap van magiërs die enkel en alleen vrouwelijke leden heeft. Samen zoeken ze naar mannen die over magische krachten beschikken. Daarnaast heeft de serie een Nederlands tintje: de Nederlandse acteur Josha Stradowski speelt een prominente rol in The Wheel of Time!

Het eerste seizoen van The Wheel of Time is nu te zien op Prime Video. Seizoen 2 verschijnt in augustus.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast-apps.

Lees verder