Altijd al een jurk van Hannah Montana in je kast gewild? Veiling in aantocht

Veronica Superguide logo
Altijd al een jurk van Hannah Montana in je kast gewild? Veiling in aantocht

Altijd al een jurk van Hannah Montana in je kast gewild? Veiling in aantocht

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Hannah Montana-fans kunnen los, want op 18 mei aanstaande worden kostuums en rekwisieten van de gelijknamige Disney Channel-show Hannah Montana geveild in New York. Maar geen zorgen, je hoeft niet naar New York, je kan ook online bieden. 

Disney-gebroed

Wij zouden onze pingels liever uitgeven aan een Batmobile of een draak uit Game of Thrones, maar niks mis met een stukje jeugdsentiment: Hannah Montana was een knallend populaire serie tussen 2006 en 2011. De serie betekende ook de doorbraak voor Miley Cyrus, u welbekend. De wrecking ball zangeres vond dus net als Britney Spears en Justin Timberlake de route naar roem via Disney. 

De Hannah-Montana-formule

Miley Cyrus speelde in de serie de hoofdrol van Miley Stewart, die in het dagelijks leven een gewoon tienermeisje was, maar 's avonds door het leven gaat als... (tromgeroffel) popster en tieneridool Hannah Montana! Na de serie kwam er -uiteraard- ook een film, getiteld 'Hannah Montana: The Movie'. Suikerzoet en vol wijze lessen over levensgeluk en liefde. En vol muziek. Disney begreep dat er veel te verdienen viel aan het tieners-die-zingen concept en herhaalde de formule later nog een keer met Camp Rock

De veiling

Op de veiling worden veel kledingstukken uit de show te koop aangeboden. Denk schoenen, jasjes, jurken, de hele shebang. Outfits die ze tijdens de show droeg op het podium. Zoals dat gaat met dit soort veilingen gaat het geld niet naar Miley of de rekening van de producent: het geld dat met de veiling wordt verdiend gaat naar Wilder Minds. Deze organisatie zet zich in voor bedreigde diersoorten. We hebben gezocht naar de veilinglijst, want we kunnen nog wel een jurkje gebruiken, maar helaas: deze staat nog niet online. 

Lees verder