Alles wat je moet weten over het nieuwe seizoen Roseanne

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Alles wat je moet weten over het nieuwe seizoen Roseanne

Alles wat je moet weten over het nieuwe seizoen Roseanne

|
|

Laatste update:

De voltallige Amerikaanse mediawereld staat vandaag op z'n kop: dertig jaar na de eerste aflevering in 1988 maakt de sitcom Roseanne namelijk eindelijk een comeback op televisie, mét de originele cast.

En dat werd tijd, de revival werd namelijk een jaar geleden al aangekondigd en sinds dat moment lekken er steeds kleine details naar buiten, al blijven echte scoops bijzonder genoeg binnen de muren van de set. Wat we wél weten is dat zo'n beetje de voltallige cast terugkeert, inclusief beide actrices die de oudste dochter van Roseanne speelden. De eerste nieuwe reeks, het tiende seizoen in totaal, zal uit negen afleveringen bestaan. In onderstaande interviews vertelt de cast zelf hoe het was om terug te zijn. 

Roseanne en haar tv-echtgenoot Dan zijn tegenwoordig opa en oma, dus we leren naast de bestaande personages een hele reeks nieuwe Connors kennen. Shameless-actrice Emma Kenney is bijvoorbeeld te zien als Harris Healy, de dochter van Darlene en David. Acteur Ames McNamara neemt de rol van Mark Healy op zich, de zoon van Darlene en David. Becky heeft in de revival een dochter: Mary Conner, gespeeld door Jayden Rey. De originele serie kende een aantal bekende bijrollen, die gespeeld werden door George Clooney, Sandra Benhard en Estelle Parsons. George maakt helaas géén comeback, maar de andere twee actrices wel.

De grootse première op televisie is vanavond in Amerika, maar het bijbehorende feestje was afgelopen vrijdag al. En afgaande op de foto's is toch al snel duidelijk dat de tijd niet helemáál heeft stilgestaan, maar dat het stelletje bij elkaar wel heel vertrouwd voelt.

Of, wanneer en wáár de nieuwe afleveringen van Roseanne in Nederland te zien (gaan) zijn is helaas nog steeds niet duidelijk. 

Lees verder