The Lord of the Rings-trilogie draait in oktober in de bioscoop

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Lord of the Rings-trilogie draait in oktober in de bioscoop

The Lord of the Rings serie: alles dat je moet weten

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Kan je maar geen genoeg krijgen van de Lord of the Rings-films? Dan hebben we goed nieuws voor je! Amazon Prime Video komt namelijk met een LotR prequel-serie. Maar wanneer zal deze verschijnen en welke personages zien we terug? We zetten alle info even voor je op een rijtje!

Amazon kocht de rechten voor de boeken van The Lord of the Rings voor maar liefst 250 miljoen dollar, en de deal is dat Amazon dan sowieso vijf seizoenen gaat maken. De productie voor deze seizoenen? Die kostte nog meer, namelijk 1 MILJARD (!) dollar. Wat kunnen we precies verwachten van deze miljardenproductie?

Superguide Podcast: Bankplakkersmeer

The Lord of the rings serie: release date

In 2017 werd al bekend dat er een serie gemaakt wordt gebaseerd op de wereld van Tolkien, maar nu komen er steeds meer details naar buiten. Begin 2020 is er begonnen met filmen, bleek uit onderstaande behind-the-scenes foto. Zoals veel andere producties kwamen ook deze opnames in 2020 stil te liggen - we hoeven vast niet meer uit te leggen waarom.

De opnames voor de serie worden gemaakt in Nieuw-Zeeland om daar, net als in de films, Middle-earth tot leven te wekken. Nieuw-Zeeland ging al snel in lockdown en heeft daarom geen last meer van mondkapjes en anderhalve meters afstand. Hierdoor konden de opnames snel weer opgepakt worden. De eerste twee afleveringen schijnen zelfs al klaar te zijn en kan je waarschijnlijk eind 2021 zien bij Amazon Prime Video. Helaas is de daadwerkelijke release date nog niet bekend.

Het verhaal van The Lord of the Rings serie

De serie gaat zich ver voor de eerste film The Fellowship of the Ring afspelen. Het eerste seizoen van de serie gaat zeer waarschijnlijk om een jonge Aragorn draaien. Uit een tweet van het officiële Twitteraccount van de serie blijkt dat de serie zich af gaat spelen in ‘The Second Age’. De films spelen zich af in ‘The Third Age’ en in de boekenreeks van J.R.R. Tolkien is te lezen dat deze tijdperken drieduizend jaar uit elkaar liggen. Daarom komen er waarschijnlijk veel nieuwe personages naar voren in de serie.

Cast van The Lord of the Rings

Het officiële Twitteraccount van de serie maakte begin vorig jaar de eerste castleden al bekend. De eerste vijftien namen die zijn aangekondigd, zijn Robert Aramayo, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers en Daniel Weyman.

Robert Aramayo kan je kennen als de jonge Ned Stark in Game of Thrones. Maar hij is niet de enige GoT-acteur die gecast is voor de serie: Joseph Mawle, die Benjen Stark speel, gaat waarschijnlijk het personage Oren spelen. Hij neemt de rol van ‘bad guy’ op zich tegen wie de hoofdpersoon het moet opnemen. Markella Kavenagh gaat het personage Tyra spelen, maar verdere details over haar rol zijn helaas nog niet bekend. Andere castleden die je kan kennen, zijn Nazanin Boniadi (Hotel Mumbai), Ema Horvath (Like.Share.Follow.) en Maxim Baldry (Years & Years).

Personages die terugkeren

Volgens TheOneRing.Net komen er ook wat bekende personages terug. Zo keert de elf Galadriel terug, gespeeld door Morfydd Clark. Haar geschiedenis is belangrijk voor het grotere verhaal rondom Middle-earth. Galadriel is daarom een voor de hand liggende keuze voor een prequel serie. Verder gaan we ook het personage Elrond terugzien, maar het is nog niet duidelijk wie deze rol op zich gaat nemen. De laatste naam die tot nu toe wordt genoemd is Sauron. Het is nog niet bekend wie de Dark Lord himself gaat spelen.

Het succes van The Lord of the Rings

Het succes van deze trilogie is begonnen bij de gelijknamige boekenreeks van J.R.R. Tolkien. De verfilmingen door Peter Jackson deden het erg goed bij het publiek en daar zijn ze ook flink voor beloond. De hele filmreeks is bekroond met maar liefst 17 Oscars. Het is dan ook niet verrassend dat deze films in de top 20 staan van IMDb’s 250 beste films aller tijden. Na het succes van The Lord of the Rings besloot Peter Jackson om ook het boek The Hobbit te gaan verfilmen. Deze filmtrilogie is bijna net zo populair geworden en heeft meerdere Oscars binnen gesleept.

The Lord of the Rings geruchten en speculatie

Veel fans aarzelden toen het nieuws naar buiten kwam dat er een The Lord of the Rings-serie gemaakt wordt. Waarom zou je iets fixen wat niet kapot is? Maar sinds bekend is dat het om nieuw materiaal van Tolkien gaat, blijken ook de die hard fans op te warmen voor de serie. Ze zijn meteen aan het speculeren geslagen!

Schrijver van de site TheOneRing.Net Cliff Broadway zette een aantal fan theorieën op een rij die werkelijkheid kunnen worden. Een fan theorie is dat Gandalf bang is dat Gollum informatie over de One Ring doorspeelt naar Sauron. Gandalf zou daarna Aragorn op een quest sturen om Gollum te zoeken. Dit speelt zich af in ‘The Second Age’. Voor deze theorie is zelfs al een fan film gemaakt.

Een andere theorie waar ook over gesproken wordt, is Sauron die Celebrimbor, een meester smid uit de Second Age, en de elven bedriegt: “Under the guidance and instruction of Sauron, the smiths openly made rings to learn the craft, but unknown to them the craft taught by Sauron incorporated a binding magic into the rings.

Broadway vervolgt: “In secret, Sauron forged the One Ring, a master ring that would rule all the lesser rings, to enable him to rule Middle-earth via its influence over those whoused the other rings.

Zoals je aan het begin van The Fellowship of the Ring al hoort, heeft Sauron veel heersers van de mensen, dwergen en elfen bedrogen om magische ringen te dragen. Met de One Ring wil hij zo alle koninkrijken van Middle-earth onderwerpen.

Helaas is het nog even wachten voordat we weten of deze theorieën ook echt waar zijn. Als je graag nog wat trilogieën wil bingen, hebben we hier een lijst met de 5 beste filmtrilogieën ooit gemaakt. Zodra er nog meer bekend wordt over de The Lord of the Rings serie lees je het op Superguide!

Lees verder