Allereerste Bondgirl overleden

Veronica Superguide logo
Allereerste Bondgirl overleden

Allereerste Bondgirl overleden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De allereerste Bondgirl is vrijdag 8 juni overleden. De Britse actrice Eunice Gayson speelde in 1962 in Dr. No én in 1963 in From Russia With Love de rol van de verleidelijke Sylvia Trench. Dankzij deze dame ging 007 zich voortaan voorstellen als “Bond. James Bond”.

Spelletje Baccarat

Bond leert Trench kennen tijdens een spelletje Baccarat in een Londens casino. Als zij zich voorstelt als “Trench, Sylvia Trench” introduceert 007 zichzelf vervolgens als "Bond, James Bond" - iets wat hij vervolgens in elke film tot op de dag vandaag is blijven doen.

Spelletje Golf

Ook verrast zij in Dr. No de hier door Sean Connery gespeelde geheim agent door hem in zijn appartement op te wachten. Bond komt net thuis als ze in zijn huiskamer een spelletje golf aan het spelen is. Tijd om het bed te delen is er dan niet, maar een zoen kan er wel vanaf.

Spelletje Rollebollen

In From Russia With Love hebben Trench en Bond wel degelijk de tijd om intiem te worden, totdat een telefoontje van Moneypenny tussenbeide komt. In haar kleine rolle(bolle)tje in deze tweede Bond-film verwijst de Bondgirl ook nog naar haar liefde voor golf.

Het officiële Twitteraccount van de actrice maakte dit weekend bekend dat ze was overleden.

Bondproducers bedroefd

De producers van de Bondfilms lieten in een officiële reactie weten bedroefd te zijn door Gaysons dood. Tevens onderstreepten ze nogmaals dat zij de allereerste Bondgirl was, en dus niet Ursula Andress als Honey Ryder zoals vaak wordt gedacht. Eunice Gayson werd 90 jaar oud.

Lees verder