Ali B in The Voice of Holland op RTL 4

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ali B in The Voice of Holland op RTL 4

Ali B woedend op media: ‘dat kan toch niet!’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Rapper, TVOH-coach én pandjesbaas Ali B waarschuwt zijn volgers. Er staan nog altijd nep-advertenties over hem in combinatie met bitcoins op sociale media, maar nu óók op de sites van De Telegraaf, het AD en de NOS. Ali vindt dat écht niet kunnen.

"Ja jongens, het is weer raak. Ik heb het geprobeerd te negeren, maar dit slaat weer helemaal nergens op", begint de rapper - die vandaag ook al in het nieuws kwam door een bijna-Corona-uitbraak bij The Voice - in een filmpje op insta. Hierin laat hij ook voorbeelden zien van de misleidende bitcoin-ads en benadrukt hij dat hij écht niet in bitcoins handelt.

'Er worden mensen opgelicht'

Ali haalt flink uit naar de mediaorganisaties. "Omdat de bitcoin-nepfraude tyfus, tyfus-advertenties niet alleen op Facebook te zien zijn, maar ook gewoon op fucking Telegraaf en het AD. Dat kan toch niet!" Hij hoopt dat deze media alsnog iets doen aan deze nep-advertenties. "Er worden mensen opgelicht. AD, Telegraaf, doe er iets aan. Jullie geven dat soort nepadvertenties credibility door het mogelijk te maken dat ze daarop kunnen plaatsen." 

Slachtoffers

"Deel dit zoveel mogelijk voordat er nog meer slachtoffers vallen", sluit Ali zijn oproep af. Hij is overigens niet alleen in de ingewikkelde strijd tegen nep-reclames. "Vaarwel John de Mol (1955-2020). Nederland is in shock", klonk de kop van een eerdere nep-advertentie waarin John de Mol onterecht werd doodverklaard. Talpa is toen achter deze fakeadvertenties aan gegaan. Ook toen stonden ze op de sites van het AD en De Telegraaf. 

Lees verder