Alfred Hitchcock komt terug naar je scherm

Veronica Superguide logo
Alfred Hitchcock komt terug naar je scherm

Alfred Hitchcock komt terug naar je scherm

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Fans van the master of suspense zullen gaan watertanden bij het nieuws dat de allerbeste filmmakers bij elkaar gezocht worden om een eerbetoon van (minstens) een heel seizoen te produceren.

De Meester

De korte biografie die je in de video hierboven kunt raadplegen, begint al met een geweldig citaat van de meester van suspense zelf: "We houden er allemaal van om onze tenen in het koude water van de angst te dippen." Een ander citaat, waar ComingSoon.net aan refereert bij het brengen van dit heuglijke nieuws: "Je moet het publiek altijd zo veel mogelijk laten lijden." Leuk dus, al die nieuwe horrorfilms met special effects waarvan je metershoog uit je stoel springt, maar van een modern eerbetoon aan Alfred Hitchcock (Psycho, Vertigo, The Birds) hebben we minstens net zo veel te vrezen.

Precies die belofte wordt vandaag gedaan met de aankondiging van Welcome to Hitchcock, een project waarmee de initiatiefnemers in ieder geval een seizoen lang op Hitchcock geïnspireerde mystery en/of misdaad gaan maken. De regisseur en producers die al aan het project verbonden zijn, werkten al aan voor Oscars genomineerde titels als Harry Potter en The Help. Zij gaan nu op zoek naar de meest geschikte filmmakers om samen een seizoen neer te zetten waar Hitchcocks nabestaanden, en al zijn fans, trots op kunnen zijn.

Nalatenschap

"Onze grootvader werkte altijd samen met de beste mensen om zijn visie op het scherm te krijgen. We hebben er alle vertrouwen in dat deze nieuwe filmmakers er alles aan zullen doen om zijn nalatenschap eer aan te doen", reageert kleindochter Katie O’Connell-Fiala namens haar familie en de stichting die zij hebben opgezet. Zodra we de eerste beelden en een premièredatum hebben, hoor je het meteen!

Lees verder