Alec Baldwin zag Trump-rol niet zitten

Door Redactie
Alec Baldwin zag Trump-rol niet zitten

Alec Baldwin die Jimmy Kimmel vertelt over zijn rol als Trump bij Saturday Night Live, is al even grappig als de parodie zelf.

Alec Baldwin = Donald Trump

Donald Trump mag dan wel president van de VS zijn, maar hij gedraagt zich er niet naar, wat hem tot onverminderd populair onderwerp van parodie en satire maakt. Hopelijk kunnen we het erover eens zijn dat niemand hem zo goed nadoet als Alec Baldwin. Trump zelf heeft zich al meerdere malen negatief uitgelaten over Baldwins parodieën bij Saturday Night Live, wat natuurlijk alleen maar aangeeft dat het Trump dwarszit.

Maar bij Jimmy Kimmel vertelt Alec Baldwin dat hij de rol in eerste instantie helemaal niet wilde hebben. "Ik had hem nog nooit nagedaan en doe normaal gesproken ook mensen na die ik respecteer", aldus Baldwin, die de president daarmee tussen neus en lippen nog maar eens beledigt. Uiteindelijk wisten zijn SNL-collega's hem gelukkig toch over te halen, anders hadden we nooit geweten wat voor geweldige scènes we waren misgelopen.

Improvisatie

Baldwin had Trump dus nooit eerder nagedaan, en stond dan ook volledig te improviseren, geeft de acteur toe in het bovenstaande fragment. "Ik had geen idee wat ik ging doen. Wenkbrauwen omhoog, lippen naar voren ... en hij is altijd op zoek naar een beter woord, maar komt er nooit op."

Hieronder nog even het bewijs dat de president van de VS zich behoorlijk op de kast laat jagen door de sketches van Saturday Night Live met Alec Baldwin: