Martien Meiland bij de presentatie van de wijn La Famille Meiland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Martien Meiland bij de presentatie van de wijn La Famille Meiland

Alcoholwaakhond baalt van Martien Meiland: ‘schrijnend!’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

De Stichting Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) haalt in felle bewoording uit richting Martien Meiland en zijn 'wijnen, wijnen, wijnen'-gedrag. Directeur Wim van Dalen noemt de zuipsituatie zelfs "schrijnend".

Story publiceerde deze week een interview met Van Dalen en drie keer raden wat hij van Martien Meiland vindt! Ja, joh, uiteráárd vindt iemand van een anti-alcoholstichting Chateau Meiland een verschrikkelijk programma. Deze Van Dalen gaat ver. Hij strooit zelfs met woorden als 'opportunisme' en 'oppervlakkigheid'. Martien zou zeggen: 'doe niet zo vervelend!'

Chateau Wijnland

Al dat gezuip in 'Chateau Wijnland' kan echt niet, zegt hij namens STAP. "Het gebruik van alcohol wordt in dat programma omringd met een soort positivisme, wat eigenlijk echt niet kan", vindt Van Dalen. "Het opportunisme en de oppervlakkigheid die in Chateau Meiland om de hoek komen kijken als het gaat om het gebruik van alcohol is schrijnend." 

Wijnen!

Van Dalen kwamen we een tijdje terug ook al tegen. Ook toen ging hij hé-le-maal los op het alcoholmisbruik bij familie Meiland. Martien, die dit jaar terugkeert met een nieuw seizoen Cash or Trash, trok zich er toen ook al niets van aan. Volgens de directeur heerst er in Nederland nog altijd een 'enorme nonchalance over alcoholgebruik'. "Zoals in Chateau Meiland, inderdaad. Een van de grootste probleemgroepen zijn mensen van boven de vijftig, waartoe Martien ook behoort. Die zijn van een generatie die ooit is verteld dat één wijntje per dag zelfs goed zou zijn voor de gezondheid. Inmiddels zijn dat volledig achterhaalde ‘feiten’ – er klopt helemaal niets van – maar bij die groep krijgen we die misvatting er maar niet uit."

Lees verder