Albert Verlinde geeft duidelijkheid over conflict met Humberto: 'Nou, daar vind ik wel wat van'

Het conflict tussen Albert Verlinde en Humberto is niet opgelost. En het lijkt erop dat het voorlopig ook niet gaat gebeuren.

Door Birgit Roobol
Albert Verlinde Humberto Tan
© Brunopress

Albert Verlinde vertelt in een gesprek met Panorama dat hij meerdere keren Humberto heeft gebeld. “Och, zo vaak. Nee, hij neemt niet op. Dus eh, prima. Dan houdt het ook op. Wat kan ik nou nog doen? Op mijn blote knieën de Mont Blanc beklimmen? Op een gegeven moment houdt het op. Dan denk ik: schouders ophalen en doorlopen. Dat is wat het is.”

Aangifte

Humberto deed in januari aangifte tegen Albert omdat hij hem beschuldigd zou hebben van grensoverschrijdend gedrag. Volgens Humberto is zijn naam door Albert gelinkt aan de vermeende misstanden bij The voice of Holland. Het Openbaar Ministerie bepaalde in een hoorzitting dat Albert Verlinde een geldboete moest betalen omdat hij de goede naam van Humberto Tan heeft aangetast.  

Spijt

De showbizzdeskundige heeft al vaker spijt betuigd. Zo bood hij zijn excuses aan in Shownieuws. Hij vindt het erg jammer hoe het is gelopen.Ik vind het vooral jammer, omdat ik denk dat we in deze tijden wel een beter voorbeeld kunnen geven. Dat twee mannen gewoon even met elkaar rond de tafel gaan zitten en het uitpraten. Ik vind daar een grotere voorbeeldfunctie vanuit gaan dan de gang naar de rechter."

Wel geeft hij aan de boosheid van Humberto te begrijpen: "Ik snap het, maar ik denk wel: hoe lang kun je een woede volhouden? Voor mij is het klaar, snap je?"

'Nou daar vind ik wel wat van'

Het zijn woorden als 'spijt' en 'begrip' die hij in zijn mond neemt, maar de uiteindelijke boodschap blijkt tócht iets anders te zijn. Zo vond hij de aangifte een beetje overdreven. “Al met al is het vooral zonde dat het Openbaar Ministerie hier zo lang mee bezig is geweest. Veel verkrachtingszaken worden niet behandeld, moeten we dan hier dan tíen maanden lang met politieagenten en OM mee bezig zijn? Nou, daar vind ik wel wat van.”

Bekijk het interview hieronder: