Joaquin Phoenix als Arthur Fleck in Joker (2019)

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Joaquin Phoenix als Arthur Fleck in Joker (2019)

Heb je dit al gezien? Joker heeft een eerbetoon aan Heath Ledger

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Joaquin Phoenix bestormt momenteel de bioscopen met de geniale superheldenfilm Joker (check hier onze review). Wist je dat er ook een prachtig eerbetoon aan die vorige Joker van Heath Ledger in zit?

Let op: spoilers voor Joker volgen!

Joaquin Phoenix' versie van Arthur Fleck, een onstabiele man die langzaam maar zeker in moordclown Joker verandert, krijgt een en al lof (al moet je wel oppassen bij interviews). Toch zullen sommigen nóg meer houden van Heath Ledgers legendarische versie in Batman-film The Dark Knight. Gelukkig wisten de makers van Joker er een prachtige verwijzingen in te fietsen. Eentje die beide clowns met elkaar verbindt!Kijk eerst maar eens naar deze scène uit The Dark Knight:

Joker

In de climax van Joker komt Arthur in een politiewagen terecht nadat hij talkshowhost Murray Franklin (Robert De Niro) live op tv doodschiet. De manier waarop hij tegen het raam aan leunt, en al lachend ziet in wat voor chaos hij Gotham stortte, doet sterk denken aan Heath Ledgers Joker die in The Dark Knight een politiewagen overnam en óók genoegzaam zag wat voor schade hij aanrichtte. Toeval of een slim eerbetoon? Wij hopen dat laatste!

Joaquin Phoenix en Heath Ledger

Het is algemeen bekend dat Joaquin en Heath goede vrienden waren. Beiden braken in de beginjaren van de 21ste eeuw door en stonden bekend als grote fans van elkaar. Dit maakt de kans dat dit ging om een écht eerbetoon aan de overleden Heath alleen maar groter! 

Lees verder