Ajax verliest finale Europa League van Manchester United

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ajax verliest finale Europa League van Manchester United

Ajax verliest finale Europa League van Manchester United

|
|

Laatste update:

Exact 14 maanden na het overlijden van de nummer 14 en 22 jaar na het winnen van de Champions League... maar het stond toch niet in de sterren geschreven voor Ajax.

Ajax 0 – 2 Manchester United

Ajax won de Champions League op 24 mei 1995, met de 18-jarige Patrick Kluivert als matchwinnaar. Exact 22 jaar later en exact 14 maanden na het overlijden van Johan "eeuwige nummer 14" Cruijff, trad Ajax opnieuw aan in een Europese finale met een 18-jarige Kluivert in de selectie. Deze vergelijkingen, en nog een paar andere die wel érg vergezocht waren, leken zulke fraaie voortekenen te vormen voor de bijgelovigen onder ons. Justin Kluivert, zoon van Patrick, kwam echter nooit het veld in, en het sprookjesachtige einde bleef uit.

Trauma

Manchester United kwam in de 18e minuut voor door een afgeketst schot van Pogba en verdubbelde die voorsprong een paar minuten na rust met een knappe omhaal van Mkhitaryan. Ajax deed wat het kon, maar echt gevaarlijk werd het team van Peter Bosz niet meer. De verloren finale betekent een nieuw trauma in de Nederlandse, of in elk geval de Amsterdamse voetbalgeschiedenis. Niets natuurlijk vergeleken met het drama bij het Ariana Grande-concert, dus het is ze gegund, daar in Manchester.

Lees verder