Groepsfoto Expeditie Robinson 2021

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Groepsfoto Expeditie Robinson 2021

Afvaller Expeditie Robinson over doodswensen: 'Het is maar een tv-spel'

|
|

Laatste update:

Afgelopen donderdag was in Expeditie Robinson te zien hoe deze kandidaat het programma moest verlaten, tot groot genoegen van de kijkers. In gesprek met NU.nl vertelt ze wat ze vindt van alle negatieve reacties.

'Je moet elkaar soms bedonderen'

Social media heeft veel voor-, maar zeker ook een hoop nadelen. Dat vindt ook Annemiek, die donderdag - terecht, vindt ze zelf - het Kroatische eiland moest verlaten. Ook zij kreeg een bak met negatieve reacties over zich heen, waar ze best van schrok: "Je wil het liefst dat het je niks doet, maar dat kan bijna niet anders." De boerin zou het dan ook niet erg vinden als je een paspoort nodig hebt om een account aan te kunnen maken. "Dan kan je in ieder geval aangifte doen tegen een specifiek persoon als je dood wordt gewenst." Annemiek vraagt zich dan ook sterk af wat er mis is met de anonieme mensen die haar doodswensen toesturen: "Waar maak je je druk om? Ik speel maar een spelletje op tv. Een spelletje waarbij je elkaar inderdaad soms moet bedonderen om elkaar eruit te stemmen."

Weinig eten

Een ander veelbesproken onderwerp dit seizoen is het weinige eten dat er in Kroatië te vinden is"Ik sprak na de expeditie met wat locals, die me vertelden dat er daar ook geen boeren leven, omdat de grond niet vruchtbaar is​​​​", vertelt Annemiek hierover. Blijkbaar hadden de makers van Expeditie Robinson dit ook onderschat: "De programmamakers hadden denk ik wel verwacht dat we vanaf dag één vis zouden vangen, maar de eerste weken hadden we een beukende zee op de kust waar je niet in kon en niets kon vangen. Daar is het misgegaan."

Expeditie Robbert-son

Volgens Annemiek maakt kandidaat Robbert een grote kans om dit seizoen te winnen. "Met vrienden kom je in dit spel heel ver en hij is iemand die heel snel vrienden maakt. Hij is een warm en oprecht mens." Als de groepen worden gehusseld, kan dat Robbert ver brengen, denkt ze: "Hij is sterk en heeft echt de drive om te winnen."

Of dat ook echt gaat gebeuren, moeten we nog even afwachten. Zondag is de halve finale van Expeditie Robinson te zien.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder