Advocaten uit Netflix-docu Making a Murderer komen naar Nederland

Veronica Superguide logo
Advocaten uit Netflix-docu Making a Murderer komen naar Nederland

Advocaten uit Netflix-docu Making a Murderer komen naar Nederland

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Steven Avery's advocaten Dean Strang en Jerry Buting, bekend uit de Netflix-documentaire Making a Murderer over Steven Avery, komen volgend jaar naar Amsterdam om hun rol in de spraakmakende rechtszaak te bespreken.

Advocaten uit Netflix-docu Making a Murderer komen naar Nederland

De documentaire over Steven Avery schokte begin dit jaar de wereld en bood een blik in het controversiële Amerikaanse rechtssysteem. Avery wordt beschuldigd van de moord op Teresa Halbach, nadat hij eerder 18 jaar onschuldig vast heeft gezeten.

Verloren zaak

Advocaten Strang en Buting worden in de rechtszaak belast met een bijna onmogelijk taak: aantonen dat Steven Avery en zijn neefje Brendan Dassey er zijn ingeluisd door de plaatselijke politie. De zaak wordt uiteindelijk verloren: Steven Avery krijgt in 2007 levenslang en zit ondanks diverse petities nog steeds vast.

Making a Murderer

Het complete proces (verspreid over ruim 10 jaar) werd vastgelegd door filmmakers Laura Ricciardi en Moira Demos in Making a Murderer. In december 2015 verscheen de documentaire op Netflix waarna een wereldwijde discussie losbarstte over de (on)schuld van Steven Avery, de (dubieuze) rol van lokale politie en ambtenaren, het bewijsmateriaal en vooral: hoe legitiem is de veroordeling? Making a Murderer won dit jaar vier Emmy’s en inmiddels heeft Netflix aangekondigd dat er een vervolg komt.

Op bezoek

Nederlandse Making a Murderer-fans krijgen op 20 maart 2017 de kans om twee belangrijke voorvechters van gerechtigheid, de advocaten Dean Strang en Jerry Buting, live te horen en te zien tijdens hun A Conversation on Justice-tour. Ze gaan in op de zaak van Avery en de gevolgen van de documentaire, maar ook op het Amerikaanse rechtssysteem in het algemeen. Ook krijgen de bezoekers de kans om eigen vragen te stellen. 

Check de website voor meer info en tickets.

Lees verder