Johnny Depp v Amber Heard

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Johnny Depp v Amber Heard

Advocaten Amber Heard: ‘Erectiestoornis Johnny Depp is de reden voor seksueel geweld’

|
|

Laatste update:

De advocaten van Amber Heard beweren dat een erectiestoornis bij Johnny Depp leidde tot het vermeende seksueel geweld dat de acteur bij de actrice zou hebben gepleegd. Dat blijkt uit nieuwe documenten die via de Daily Mail naar buiten kwamen. "Een dergelijke aandoening en de woede die Depp daarbij had is absoluut relevant voor seksueel geweld", staat in de documenten van eind maart.

‘Slechte prestaties in bed’

In mei verklaarde Amber in tranen over het vermeende seksueel misbruik dat haar door de acteur zou zijn aangedaan. Haar advocaten beweerden dat de medische toestand van Johnny heeft bijgedragen aan zijn gewelddadige gedrag. "Aangezien een erectiestoornis kan leiden tot boosheid of irritatie." De Aquaman-actrice zou verklaard hebben dat Depp medicatie innam voor zijn erectiestoornis, maar dat hij vanwege zijn "slechte prestaties in bed" alleen maar bozer werd. Hij reageerde dat vervolgens op Amber af.

Schadevergoeding

De juridische strijd tussen de geplaagde acteurs wordt al maanden in het openbaar gevoerd en het einde lijkt nog niet in zicht. De acteur Johnny had de actrice aangeklaagd voor smaad vanwege een artikel dat ze had geschreven over haar ervaringen met huiselijk geweld. Hij won de zaak, waarop besloten werd dat zij hem miljoenen aan schadevergoeding moet betalen. Inmiddels heeft Heard haar huis verkocht voor 1,05 miljoen dollar (1 miljoen euro).

Johnny Depp en Amber Heard leerden leerden elkaar kennen in 2011 en stapten in 2015 in het huwelijksbootje. In 2016 vroeg Heard een tijdelijk contactverbod aan omdat er sprake zou zijn van huiselijk geweld. In 2017 werd de scheiding tussen Depp en Heard afgerond.

Iedereen heeft inmiddels een mening over de zaak Depp-Heard, inclusief De Slimste Mens-jurylid Maarten van Rossem. Die heeft nu z’n eigen controverse aan zijn broek hangen.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: ANP / Veronica Superguide

Lees verder