Actieklassieker Predator voor één keer terug in de bios

Veronica Superguide logo
Actieklassieker Predator voor één keer terug in de bios

Actieklassieker Predator voor één keer terug in de bios

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Dertig jaar geleden ging Predator in première. Om dat te vieren, is deze actieklassieker binnenkort weer te zien in de bioscopen!

Jungle

1987 was een geweldig jaar voor liefhebbers van de betere actiefilm. Niet alleen Lethal Weapon en Robocop zagen het levenslicht, ook maakte de wereld voor het eerst kennis met Predator. Hierin moet een aantal soldaten het opnemen tegen een buitenaards wezen in de jungle van Guatemala. Predator bood een unieke combinatie van sciencefiction, oorlog en horror, maar bovenal actie! Om de dertigste verjaardag van deze klassieker te vieren, vertoont Pathé de film nog één keer in de bioscopen!

Babbelziek

Voor veel fans zal het de eerste keer zijn dat zij Predator kunnen zien op het witte doek. Een unieke kans, want dankzij de hoofdrol van Arnold Schwarzenegger en de regie van John McTiernan (Die Hard) staat deze actiekraker nog steeds als een huis. Na een paar zwakke vervolgen en spin-offs, verschijnt volgend jaar The Predator. Het feit dat deze is geregisseerd door Shane Black stemt alvast hoopvol. Black schreef niet alleen het scenario voor films als Lethal Weapon en Kiss Kiss Bang Bang, hij was in Predator ook te zien als de babbelzieke soldaat Hawkins!

Predator is op 6 november te zien in een Pathé-bioscoop bij jou in de buurt!

Lees verder