Peter Fonda en Dennis Hopper in Easy Rider

Veronica Superguide logo
Peter Fonda en Dennis Hopper in Easy Rider

Hollywood-legende Peter Fonda uit Easy Rider overleden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Treurig nieuws uit Hollywood: acteur Peter Fonda is overleden. De ster uit de filmklassieker Easy Rider is 79 jaar oud geworden.

Bizarre trip

Peter Fonda speelde in zijn loopbaan in meer dan honderd films. Maar de acteur werd vooral beroemd door zijn rol in Easy Rider. In deze cultklassieker uit 1969 speelt Fonda een biker die samen met zijn partner (Dennis Hopper) drugs smokkelt. Nadat ze een flinke som geld hebben ontvangen voor een cocaïnedeal, belanden ze in een bizarre trip vol seks, drugs en rock ‘n’ roll. Fonda en Hopper tekenden niet alleen voor de hoofdrollen, maar ook voor het scenario. Dat leverde Fonda meteen zijn eerste Oscar-nominatie op!

Verdriet

Na Easy Rider was de acteur nog te zien in films en series als The Cannonball Run, Ghost Rider en The Blacklist. Volgens People Magazine is de acteur overleden aan de gevolgen van de longkanker. De nabestaanden kwamen met een korte verklaring over zijn overlijden. "Met groot verdriet delen we het nieuws dat Peter Fonda is overleden. Hij is vrijdag in zijn huis in Los Angeles, omringd door familie, vredig overleden.” Mocht je vanavond onweer horen, dan is het dus Peter Fonda die op zijn motor door de hemelpoorten rijdt...

Lees verder