Achter de horrorschermen: Hoe is moordpop M3GAN tot leven gewekt?

M3GAN is wereldwijd een grote horrorhit en kan je nu ook zien in de Nederlandse bioscoop. Maar hoe hebben de makers het moordende robotmeisje tot leven gebracht voor de film? Is het een actrice, computeranimaties of bouwden ze echt een robot?

M3GAN

M3GAN gaat over het gelijknamige robotmeisje. Ze wordt mee naar huis genomen door roboticus Gemma (Allison Williams) die plotseling voor haar nichtje Cady (Violet McGraw) moet zorgen. Cady verloor haar ouders en M3GAN moet haar beste vriendin worden. Ze krijgt de opdracht om Cady te beschermen tegen alle fysieke en emotionele dreigingen, maar dat neemt ze wel héél serieus. Briljant idee: bijna zo goed als een Winnie the Pooh-horrorfilm.

Robotdansjes

De moordende robot is een sensatie, ook door een creepy dansscène die viral ging op social media. Maar hoe hebben de filmmakers M3GAN zo goed in beeld gekregen? Het is in ieder geval geen echte robot (iets te duur), maar in de meeste scènes zie je gewoon een pop. Niets bijzonders, totdat ze in beweging komt. Dan wordt M3GAN gespeeld door een jonge actrice. Twee zelfs!

De stem van M3GAN

De eerste is de stem van M3GAN: de 18-jarige Jenna Davis. Zij balanceert perfect een onschuldig meisje en een mechanische killer met haar vertolking.

M3GAN achter de schermen

Maar wie je werkelijk in beeld ziet tijdens M3GAN is de 12-jarige Amie Donald. De Nieuw-Zeelandse speelt onder andere in de dansscène. Tijdens de opnames droeg ze een rubberen M3GAN-masker en een pruik. Computeranimaties voegden de gezichtsuitdrukkingen toe op het kwaadaardige robotmeisje.

Je ziet beelden van achter de schermen in de video hieronder.

De twee actrices hebben nog weinig grote films en series op hun naam staan, dus wie weet wordt M3GAN hun grote doorbraak! De jonge actrices zijn ook allemaal vriendinnen geworden tijdens de opnames. 

M3GAN draait nu in de bioscoop. Lees ook onze recensie van de horrorhit.