Netflix experimenteert: wekelijkse aflevering voor aantal shows

Veronica Superguide logo
Netflix experimenteert: wekelijkse aflevering voor aantal shows

Netflix experimenteert: wekelijkse aflevering voor aantal shows

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Vraag 10 mensen wat ze zo tof vinden aan Netflix en ze zullen alle 10 aangeven dat het zo fijn is dat je geen week meer hoeft te wachten tot je favoriete programma weer te zien is... Helaas is het bingen van het Netflix-aanbod vanaf heden niet altijd meer mogelijk. De streamingdienst experimenteert volgens ComicBook namelijk met wekelijkse afleveringen voor een aantal programma's.

Keert Netflix terug naar het traditionele tv-format?

Op dit moment zet Netflix veelal alle afleveringen van series en shows tegelijkertijd online. Op die manier kun je alle afleveringen meteen achter elkaar kijken. De concurrentie van andere streamingplatformen lijkt echter te leiden tot een verschuiving van strategie. Als voorbeeld noemen we het nieuwe seizoen van The Great British Bake Off. Dit programma kun je niet meer in één keer bekijken: je moet voortaan netjes een week wachten op de nieuwste aflevering! Juist dit voorbeeld is tekenend, aangezien bij eerdere seizoenen nog wel alle afleveringen tegelijkertijd online gezet werden.

Netflix moet de concurrentie voorblijven

Netflix heeft het er maar druk mee! Zo schreven we eind vorige maand ook al over een aantal nieuwe functies in de app. Ook het traditionele tv-format met wekelijks één aflevering is trouwens niet geheel nieuw. Er zijn in de loop der tijd wel meer programma's geweest, waarbij Netflix niet wilde wachten met de aankoop van de uitzendingen, zoals bijvoorbeeld Better Call Saul en The Good Place. Dit experiment lijkt echter meer te maken te hebben met de aankomende strijd der streamingdiensten met Disney+ en Apple TV+. Netflix moet wel op zoek naar manieren om de kijker te behouden. Er zullen namelijk heel wat kijkers zijn die hun abonnement meteen stopgezet hebben toen ze klaar waren met Stranger Things...

Lees verder