Danny de Munk

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Danny de Munk
BN'ers

Aangeefster Danny de Munk komt met verklaring

|
|

Laatste update:

De vrouw die aangifte van verkrachting deed tegen Danny de Munk, beraadt zich op vervolgstappen. Dat melden Richard van der Weide en Anthony Leigh, de advocaten die haar bijstaan, in een persbericht.

Woensdag maakte Royce de Vries, de advocaat van Danny, bekend dat de artiest niet wordt vervolgd voor verkrachting. Het onderzoek is beëindigd omdat er onvoldoende bewijs is.

'Staat er nog steeds volledig achter'

"Cliënte heeft de aangifte naar eer en geweten gedaan en staat daar nog steeds volledig achter", valt te lezen in de verklaring. "Cliënte vindt het wel van belang dat haar verhaal is gehoord en dat er onderzoek is gedaan. Cliënte zal zich beraden op verdere vervolgstappen." De advocaten van de vrouw laten weten dat ze "teleurgesteld" is, maar dat ze ook snapt dat het voor het Openbaar Ministerie (OM) "ingewikkeld is om te reconstrueren wat er 15 jaar geleden is gebeurd".

Aangifte van verkrachting

In juni kwam naar buiten dat een vrouw aangifte van verkrachting heeft gedaan tegen Danny. Het mogelijke slachtoffer zou zo'n vijftien jaar geleden nauw met hem hebben samengewerkt bij de musical Ciske de Rat. De zanger ontkende de beschuldigingen van de vrouw altijd. Wel gaf hij toe met haar te hebben gezoend. De artiest sprak van een valse aangifte en deed daarom een tegenaangifte.

Verzoek tot horen

Danny zegt dat de beslissing om geen verder onderzoek te doen "de bevestiging is van iets wat ik al wist. Ik heb vanaf het begin gezegd mij niet schuldig te hebben gemaakt aan een zedenmisdrijf. Ik voel daarom geen blijdschap, vooral omdat deze valse beschuldiging privé en zakelijk zoveel kapot heeft gemaakt", staat in zijn verklaring. "De beschuldigingen in de media heb ik als een groot onrecht ervaren, maar ik wil toch ook mijn dank uitspreken voor de steun die ik de afgelopen periode vanuit het hele land heb ontvangen."

Nog een rechtszaak

De zaak die de artiest aanspande om het vermeende slachtoffer in het openbaar te horen, zet hij gewoon door. "Cliënte blijft onverminderd van mening dat geen civiel getuigenverhoor zou moeten plaatsvinden, omdat de kwestie nog altijd een strafrechtelijk gevolg zou kunnen krijgen", aldus haar advocaten. De rechtbank in Amsterdam doet hierover op 1 december uitspraak.

Er ontstond ondertussen ook wat onduidelijkheid over Danny de Munk en zijn rol bij RTL op tv: is hij nu wel of niet welkom? Hij is dus wél welkom, alleen zijn er momenteel geen plannen.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder