Aandacht voor vrouwen in nieuwe serie Bureau Sport

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Aandacht voor vrouwen in nieuwe serie Bureau Sport

Aandacht voor vrouwen in nieuwe serie Bureau Sport

|
|

Laatste update:

De VARA heeft bekendgemaakt dat Frank Evenblij en Erik Dijkstra in hun nieuwe seizoen van Bureau Sport wat welverdiende aandacht aan vrouwen in de sport gaan geven.

EK vrouwenvoetbal

Mannen zijn nu eenmaal fysiek sterker en daarom beter in de meeste sporten, maar de vrouwen krijgen over het algemeen wel érg weinig aandacht. Vandaag nog startten de Ajax Vrouwen een petitie om een publieke huldiging te krijgen die door de gemeente niet werd georganiseerd, ondanks het winnen van de kampioensschaal én de beker.

Bureau Sport zag een mooie aanleiding voor meer vrouwensport op tv in het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal dat deze zomer in Nederland wordt georganiseerd. De laatste jaren waren veel Nederlandse sportvrouwen succesvol, zoals zwemster Ranomi Kromowidjojo, atlete Dafne Schippers en zeilster Marit Bouwmeester. Frank Evenblij en Erik Dijkstra presenteren vanaf 16 juni een nieuwe, vijfdelige serie over deze en andere topsportsters.

Battle of the Sexes

In het onderdeel de Battle of the Sexes strijden de sportvrouwen tegen sportmannen. Zo zwemt Kromowidjojo tegen haar vriend en Olympisch kampioen Ferry Weertman. Verder licht het programma iedere aflevering een sportster uit die vertelt over haar lichaam. Daarnaast bespreekt een vrouwenpanel met zwemster Femke Heemskerk, oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo en Oranje-voetbalster Merel van Dongen wekelijks een vooroordeel uit de vrouwensport.

Bureau Sport was in 2016 voor het laatst te zien op televisie, onder de naam Bureau Rio. Dat was een vierdelige serie in aanloop naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Sinds begin 2017 is Bureau Sport een vast onderdeel van de vrijdaguitzending van Radio 1-programma De Nieuws BV. Op televisie presenteerden Frank Evenblij en Erik Dijkstra vorig jaar ook samen Bureau Vooroordeel, waarin ze de vooroordelen over de verschillende bevolkingsgroepen in Nederland onderzochten.

Lees verder