9 vragen die Avengers: Endgame gewoon moet beantwoorden!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
9 vragen die Avengers: Endgame gewoon moet beantwoorden!

9 vragen die Avengers: Endgame gewoon moet beantwoorden!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Zijn we er allemaal klaar voor? Overmorgen is het zo ver en draait Avengers: Endgame eindelijk in de bios! We blikken terug op de MCU en kijken welke vragen deze epische afsluiting gewoon moet beantwoorden!

Let op: we bespreken ook theorieën van fans en, als ze gelijk blijken te hebben, zitten er spoilers in deze tekst!

1. Hoe is het nu met Cap en Iron Man?

De gevechten en gebeurtenissen in Captain America: Civil War gooiden roet in het eten van de bromance tussen Steve Rogers en Tony Stark. Voor zover we weten hebben de twee OG-Avengers elkaar nog niet eens gesproken sinds Civil War. In de ultieme quest om Thanos te verslaan moeten de twee toch gewoon weer bij elkaar komen?

Uiteraard zien we in de trailers dat Iron Man en Captain America (noodgedwongen?) weer samenwerken. Wij zijn dan vooral benieuwd hoe dit komt. Hebben ze geknuffeld? Of blijft het bij die dwingende handdruk uit de trailers? Kom op jongens, de wereld staat op het spel! Effe niet zeiken over die inmiddels totaal irrelevante Sokovia Accords. Hopelijk realiseren de kemphanen dat ze geen keuze hebben en maken ze het weer goed zónder al te veel gelul.

2. Waarom is Hawkeye een samoerai?

Je hoort ons niet klagen hoor, Clint Barton en zijn superstrakke nieuwe look stalen de show in de Endgame-trailers. Van boogschutter Hawkeye naar een losgeslagen samoerai genaamd Ronin; tof! Wáárom Clint zo transformeerde en naar Japan ging, blijft echter nog even geheim.

3. Waar zijn Valkyrie, Korg en Miek?

Tessa Thompsons Valkyrie knalde van het scherm in Thor: Ragnarok en was sowieso hét grote hoogtepunt van de film, naast de make-over die Thor kreeg, uiteraard. Raar dat Tessa niet opdook in Infinity War. Maar… zij, de andere Asgardians en natuurlijk het beruchte duo Korg en Miek zaten niet bij de slachtoffers die Thanos en zijn crew in het begin van de film maakten.

Waarschijnlijk hielp ze de andere Asgardians met vluchten? Dat is alles dat we kunnen bedenken. Gewoon even jullie gezichten laten zien in Endgame, oke? En anders is er nog altijd die vierde Thor-film!

4. Hoe komen de dode helden terug?

Dit is natuurlijk de allergrootste vraag die boven Endgame hangt. Iedereen weet inmiddels wel dat al die ‘gesnapte’ helden hoe dan ook terugkomen. Zo krijgen Spider-Man en Black Panther, bijvoorbeeld, hierna nog gewoon eigen films. Maar…. hoe dan?!

Eerder gingen wij al lekker speculeren met 4 plausibele theorieën

. Alles lijkt echter te wijzen op time travel. Hierdoor kunnen onze helden terug in de tijd om zélf alle infinity stones te verzamelen en zo The Snap ongedaan maken, zo denken zowat alle fans. Zou het? En heeft de Quantum Realm er iets mee te maken? Klinkt in ieder geval héél logisch! Het zou ook die nieuwe witte team-kostuums verklaren: fans denken dat die nodig zijn om te kunnen overleven in de Quantum Realm.

5. Hoeveel tijd is er verstreken?

We weten sinds kort precies hoe Endgame begint en hoeveel tijd er verstreek na Infinity War. Maar dit verklaart niet waarom Black Widows haar gedurende de trailers steeds verandert van blond naar classic rood. Ook scheert Steve opeens zijn machtig mooie baard af. Dit wijst er volgens fans op dat er ergens in de film nóg een grote tijdssprong zit waardoor iedereen er nét effe anders uitziet. Hmm….

6. Wie vermoordt Thanos?

We gaan er even vanuit dat Thanos uiteindelijk het loodje legt nadat hij in Infinity War de helft van al het leven in één keer uitroeide. Seems fair. Welke Avenger mag de killing blow uitdelen? Of doen ze het allemaal tegelijk? Iron Man en Thanos hebben misschien wel de meeste rivaliteit dus Tony lijkt de meest logische optie. Al zullen Thor en The Hulk ook op een rematch rekenen nadat Thanos hen eerder keihard afdroogde.

7. Gaat er ‘echt’ iemand dood?

Het lijkt er vooralsnog op dat Loki, Heimdall én Gamora ‘echt’ doodgingen in Infinity War. De rest van de uitgeroeide superhelden bezweek nadat Thanos in zijn vingers knipte. Gaat er in Endgame ook weer iemand ‘echt’ dood? Of misschien wel meerdere helden? Om je vast voor te bereiden: wij denken dat deze originele Avengers de eindstreep niet gaan halen.

8. Wat is de rol van Stan Lee?

Marvel-grootmeester Stan Lee duikt gelukkig nog één laatste keer op in een MCU-film. De overleden bedenker van zowat alle Marvel-helden maakte er zoals de fans weten een gewoonte van om in alle films een cameo te spelen. Tot nu toe stelden ze nooit teleur! Wat voor rolletje krijgt Stan the Man in Endgame?

9. Gaan Pepper en Tony trouwen?

Het einde van Spider-Man: Homecoming liet ons zien dat Tony Pepper ten huwelijk vroeg. In Infinity War nodigde hij Doctor Strange’s sidekick Wong nog uit voor de bruiloft. Grote vraag is nu: gaan ze ook écht trouwen? Het zou een mooie happy ending kunnen zijn: alle Avengers die zien hoe Tony en Pepper elkaar het jawoord geven. Awww!

Lees verder