9 topseries om te ontdekken tijdens de lockdown

Door Ruben Praster
9-1-1, Only murders in the building, Mr. Sunshine

Met het oog op wéér een nieuwe lockdown hebben wij verschillende streamingdiensten doorgespit op zoek naar een aantal bingewaardige topseries, die je de komende tijd kunt (her)ontdekken.

1. Mr. Sunshine

Ben je na Squid Game en Hellbound helemaal in de ban van Koreaanse series? Check dan de Netflix Original Mr. Sunshine. In deze historische dramaserie speelt Lee Byung-hun (Squid Game, G.I. Joe: The Rise of Cobra) een Koreaanse slaaf die in 1871 naar Amerika vluchtte en daar een nieuw leven opbouwde als militair. Voor een speciale missie keert hij terug naar Korea en daar wordt hij verliefd op de dochter van een hooggeplaatste aristocraat. Een gemiddelde aflevering duurt zeventig minuten, dus je bent wel even zoet. 

Mr. Sunshine is te zien op Netflix.

2. Dexter 

Het nieuwste seizoen van Dexter is vanaf december ook in Nederland te zien, maar weet jij nog wat er allemaal gebeurde in het leven van de sympathieke seriemoordenaar? Of herinner je je alleen nog maar dat tegenvallende einde? Een opfriscursus is wel handig voordat je begint aan de nieuwste afleveringen en op Amazon Prime Video staan alle seizoenen.

Dexter is te zien op Amazon Prime Video.

3. 9-1-1 

Series over hulpverleners staan garant voor spanning en sensatie. In 9-1-1 komen de brandweer, politie en alarmcentrale samen om de bewoners van Los Angeles te redden. De dramaserie is bedacht door Ryan Murpy (American Horror Story, Ratched, The Prom) en zoals je van hem gewend bent, zit ook 9-1-1 vol met kleurrijke karakters en heftige gebeurtenissen. Als je alle vier seizoenen gezien hebt, kun je gelijk door met de spin-off 9-1-1: Lone Star, over de eigenzinnige brandweerlieden van Texas.

9-1-1 en 9-1-1: Lone Star zijn te zien op Star van Disney+.

4. Only Murders in the Building 

Martin Short en Steve Martin zijn al tientallen jaren een hilarisch duo. In de komische misdaadserie Only Murders in the Building bewijzen de mannen dat ze grappiger zijn dan ooit. Wanneer er een moord wordt gepleegd in een penthouse, gaan drie bewoners (de Martins en Selena Gomez) op zoek naar de dader en de mislukte amateurdetectives maken daar gelijk een podcast over.  

Only Murders in the Building is te zien op Star van Disney+.

5. The Expanse 

Het laatste seizoen van The Expanse start in december op Amazon Prime Video. Als je nu begint met bingewatchen kun je gelijk door met de laatste afleveringen van deze ijzersterke sciencefictionserie. In de Amazon Original raakt de bemanning van het ruimteschip Rocinante betrokken bij een koude oorlog tussen de aarde en Mars. Ondertussen doet een cynische detective onderzoek naar de vermissing van een jonge vrouw en deze zaak heeft grote gevolgen.

The Expanse is te zien op Amazon Prime Video. Op 10 december begint het zesde en laatste seizoen.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

6. El Dragón, El regresso de un geurrero 

Om de lockdown goed door te komen, is het een pluspunt als een serie een flink aantal afleveringen heeft. Het eerste seizoen van de Mexicaanse misdaadserie El Dragón bestaat uit 38 afleveringen en het tweede seizoen heeft er 44. Dat is net voldoende om het levensverhaal van bad boy Miguel (Sebastián Rulli) te vertellen. Op jonge leeftijd werden zijn ouders vermoord en zijn grootvader stuurde hem naar Tokio, daar groeide de jongen uit tot een succesvolle zakenman. Maar wanneer zijn grootvader ernstig ziek wordt, keert Miguel terug naar Mexico om orde op zaken te stellen.

El Dragón, El regresso de un guerrero is te zien op Netflix.

7. A Million Little Things 

Tijdens een lockdown is het altijd fijn om even een potje te janken en daar helpt de tranentrekker A Million Little Things heel goed bij. In deze dramaserie pleegt een man zelfmoord en dat zet het leven van zijn vriendengroep op de kop. De vrienden vragen zich af hoe goed ze elkaar eigenlijk kennen en denken na over wat er nou echt belangrijk is in het leven.

A Million Little Things is te zien op Videoland.

8. The Americans 

Het is nooit leuk wanneer de kwaliteit van je favoriete serie afneemt en je eerst een paar matige seizoenen moet kijken voordat het weer goed wordt. Gelukkig is dat niet het geval bij The Americans, want dit is een van de weinige toppers die met ieder seizoen beter wordt. Het verhaal gaat over twee Russische spionnen die zich voordoen als Amerikaans echtpaar en allerlei geheime missies uit moeten voeren. De serie is geen wannabe James Bond en blijft juist zo dicht mogelijk bij de realiteit, waardoor de spanningsboog altijd strak gespannen staat.

The Americans is te zien op Star van Disney+.  

9. The Bold Type

Het maakt niet uit of je Netflix, Videoland of Amazon Prime Video hebt, want op alle drie de streamingzenders kun je The Bold Type kijken. De komische dramaserie gaat over drie vriendinnen, die werken bij een groot tijdschrift. De jonge vrouwen delen vijf seizoenen lang lief en leed, maar voor het vijfde seizoen moet je wel zijn bij Videoland of Amazon Prime Video, want deze finale heeft Netflix (nog) niet.

The Bold Type is te zien op Netflix, Videoland en Amazon Prime Video.

Wil je nog meer kijkvoer voor de komende maand? Check dan de nieuwste films en series op Netflix, Amazon Prime Video of Videoland