Megan Fox, Channing Tatum, Oprah Winfrey

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Megan Fox, Channing Tatum, Oprah Winfrey

9 sterren met bizarre angsten

|
|

Laatste update:

Hoogtevrees, vliegangst, bang zijn voor naalden: allemaal vrij normale angsten die veel mensen hebben. Maar er zijn ook sterren die bang zijn voor… bijzondere dingen, zullen we maar zeggen. Wij hebben de meest bizarre angsten op een rijtje gezet!

1. Martin Freeman – avocado’s

Sommige mensen zijn bang voor honden, of clowns, maar Sherlock-acteur Martin Freeman krijgt het doodsbenauwd van… avocado’s! Niet dat ‘ie bang is dat ze tot leven zullen komen of iets dergelijks, maar Martin vindt vooral de grote pit van de avocado’s eng. “Steeds als ik een avocado snijd en die grote pit zie, zie ik voor me dat die vast komt te zitten in m’n keel”, bekent hij bij Graham Norton op de bank.

2. Sarah Paulson – bijen en kleine gaten

Ze speelt in één van de engste horrorseries ooit, American Horror Story. Maar het blijkt dat Sarah Paulson zelf ook een bizarre fobie heeft! Eigenlijk twee, al kunnen we ons haar angst voor bijen nog wel voorstellen. Al gaat die bij Sarah best ver: “Als ik een kind vasthoud en ik zie een bij, laat ik de baby op de grond vallen”. Heftig! Maar niet zo heftig als haar fysieke reactie als Sarah een ‘cluster van kleine gaten’ ziet, zoals bijvoorbeeld een bijennest, spons of koraal! Blijkbaar hebben veel meer mensen er last van en heeft het zelfs een naam: trypofobie. Sarah was dan ook niet blij met de foto van het bijennest op het scherm bij Ellen!

3. Nicole Kidman – vlinders

Ook Nicole’s angst heeft daadwerkelijk een naam: lepidopterofobie. Haar vrees voor vlinders zat er al op jonge leeftijd in. Ze heeft zelfs een keer geprobeerd van de angst af te komen door in een museum de vlinderkooi in te gaan, maar dat heeft niet geholpen. “Ik vind het niet fijn hoe de lichamen van vlinders aanvoelen”, zegt de Australische actrice én zangeres hierover. Overigens is er een ander dier waar heel veel mensen bang voor zijn, waar Nicole dan weer totáál geen problemen mee heeft. Ze is namelijk gek op slangen. 

4. Anya Taylor-Joy – draaideuren

Deze bijzondere angst deelt de actrice met Matthew McConaughey, trouwens. Ook best gek als je bedenkt dat Anya in aardig wat enge films heeft gespeeld. Dat dan zoiets alledaags als een draaideur je dan zo bang maakt… In de video hieronder legt ze er iets meer over uit. “Ze draaien zo snel rond en dan ben ik steeds bang dat ik het niet haal en in tweeën wordt gesneden”. Juist.

5. Oprah – kauwgum

Naar eigen zeggen heeft Oprah niet zozeer een fobie voor kauwgum, maar heeft ze er gewoon een intense hekel aan. Op haar kantoor heeft ze haar medewerkers zelfs verboden om kauwgum te kauwen, en het liefst zou ze willen dat niemand dat meer deed… Nou is ze een soort godin voor velen, maar díe macht heeft zelfs Oprah niet. Het heeft allemaal te maken met haar jeugd, zo legt ze uit aan Stephen Colbert. Haar oma bewaarde haar uitgekauwde kauwgum op de gekste plekken. 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

6. Megan Fox – droog papier

Ja, je leest het goed: Megan Fox heeft een hekel aan droog papier! En dan vooral als ze het moet aanraken. “Scripts, kranten of als iets niet gelamineerd is, ik blijf maar aan m’n vingers likken”, zei de actrice hier ooit over. “Als ik aan het lezen ben, heb ik een glas water naast me om m’n vingers in te dippen”. Tja… De Transformers-actrice heeft trouwens ook nog een andere, ‘normalere’ angst. Welke dat is én meer andere weetjes over Megan, lees je hier!

7. Channing Tatum – porseleinen poppen

Heel eerlijk gezegd snappen we deze angst van Channing Tatum wel, wij zijn namelijk ook niet echt fan van porseleinen poppen… “Ik vind ze gewoon super eng! Ze hebben echte ogen en ze lijken echt”, bekent hij bij Ellen DeGeneres. En Ellen zou Ellen natuurlijk niet zijn als ze Channing niet met zijn angst zou confronteren. Weten we in elk geval wel zeker dat we geen poppen zullen tegenkomen in Magic Mike 3, die er binnenkort aankomt!

8. Kylie Minogue – klerenhangers

Wij vinden het één van de handigste uitvindingen ooit, maar de Australische popster Kylie Minogue vindt ze maar niks: klerenhangers! Ze heeft zelfs een hele kamer in haar woning waar haar kleding ligt uitgespreid, omdat ze ze niet wil ophangen. Ze heeft een hekel aan het geluid dat ze maken wanneer je ze terughangt… In de video hieronder zijn we dus getuige van een flink stukje professionaliteit!

9. Kristen Bell – rimpelige vingers

Dankzij manlief Dax Shepard weten we dat zijn vrouw Kristen Bell deze angst heeft! Hij plaatste namelijk ooit een foto op zijn Instagram waarop Kristen handschoenen in het zwembad draagt. Na 11 jaar huwelijk kwam hij erachter dat ze het heel naar vindt als ze met haar rimpelige vingers, die je natuurlijk krijgt als je gaat zwemmen, de huid van andere mensen aanraakt… Wij weten verder ook niet zo goed wat we hier nog meer over kunnen zeggen! De hashtag 'hollyweird' is in elk geval erg goed gevonden van Dax.

Wat een gekkies toch, die celebrity's. Zo hebben sommigen ook wel erg vreemde hobby's, hebben ze wel hele bijzondere bijbaantjes gehad en laten ze zelfs bepaalde lichaamsdelen verzekeren!

Lees verder