Michael J Fox in Back to the Future 1985

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Michael J Fox in Back to the Future 1985

9 filmtips van de grootste filmregisseurs

|
|

Laatste update:

Normaal tippen wij de beste films en series van dit moment. Deze keer laten we dat over aan de meest toonaangevende Hollywood-regisseurs van dit moment. Van vergeten klassiekers tot films die nog niet eens in première zijn gegaan, dit zijn de beste filmtips van de grootste regisseurs!

1. Taika Waititi - Borat Subsequent Moviefilm

Taika Waititi tekende onder meer voor Thor: Ragnarok, Jojo Rabbit en redactiefavoriet What We Do in the Shadows. Als deze regisseur dus een komedie aanraadt, kun je maar beter luisteren. Op Twitter blies hij onlangs de loftrompet over Borat Subsequent Moviefilm. Sterker nog, hij noemde dit vervolg met de Kazachtstaanse reporter ‘een van de belangrijkste films van het jaar’. Lees hier wat wij vonden van deze Amazon-film met Sacha Baron Cohen!

2. Mike Flanagan - His House

Dankzij titels als Gerald’s Game, Doctor Sleep en natuurlijk The Haunting of Bly Manor is Mike Flanagan een van de populairste horrorregisseurs van het moment. Zelf was hij erg onder de indruk van His House. In deze Netflix-horrorfilm belanden twee Soedanese vluchtelingen in een aftands huurhuis in een Britse achterstandswijk. Maar de geesten uit het verleden laten het echtpaar niet met rust… en dat kun je in dit geval vrij letterlijk nemen!

3. J.A. Bayona - The Innocents

Voordat J.A. Bayona doorbrak in Hollywood met Jurassic World: Fallen Kingdom, maakte hij de Spaanse horrorfilm El Orfanato. Die riepen we onlangs nog uit tot een van de beste spookhuisfilms aller tijden! Het zal dan ook geen toeval zijn dat Bayona The Innocents aanraadt. Hij noemt deze klassieke griezelfilm uit 1961 ‘het beste geestverhaal dat ooit is verfilmd is of geschreven’.

4. Guillermo del Toro - The Man Who Laughs

Ook Guillermo del Toro (Pan’s Labyrinth, The Shape of Water) kent zijn klassiekers: de Oscarwinnaar tipt de blu-ray-uitgave van een duister melodrama uit, houd je vast, 1928! In The Man Who Laughs wordt een verminkte circusartiest verliefd op een blinde vrouw. Leuk weetje: de maniakaal grijnzende titelheld uit deze film vormde de inspiratie voor de Batman-schurk Joker. Wie zegt dat oude films saai zijn?

5. Joe en Anthony Russo - Back to the Future

De gebroeders Russo regisseerden Marvel-hits als Captain America: The Winter Soldier, Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. In hun YouTube-serie Russo Bros Pizza School bespreekt het duo hun favoriete titels, waaronder Back to the Future, La Haine, Ronin, Once Upon a Time in the West en The Evil Dead. En de regisseurs horen kletsen over deze klassiekers is minstens zo vermakelijk als de films zelf!

6. James Mangold - Citizen Kane

Citizen Kane, een meeslepend drama over de opkomst en ondergang van een steenrijke krantenmagnaat, wordt wel eens de beste film aller tijden genoemd. Echt spannend kun je de keus van James Mangold dus niet noemen. Toch hamert de regisseur van toptitels als Logan en Le Mans ’66 erop dat we Citizen Kane minstens één keer per jaar bekijken. Volgens Mangold is de klassieker uit 1941 namelijk nog altijd akelig actueel…

7. Edgar Wright - Mank

Over Citizen Kane gesproken, op 4 december verschijnt een Netflix Original-film over de totstandkoming van dit tijdloze meesterwerk. Regisseur Edgar Wright (Shaun of the Dead, Baby Driver) heeft hem al gezien en is er helemaal weg van. Geen wonder, Mank is geregisseerd door David Fincher, die met titels als Se7en, Fight Club en Gone Girl al bewees een van de beste filmmakers van zijn generatie te zijn!

8. James Gunn - Alone

James Gunn staat aan het roer van megafranchises als Guardians of the Galaxy en The Suicide Squad. Maar gelukkig is de regisseur zijn B-filmroots nog niet vergeten. Op Twitter tipte hij onlangs Alone, een horrorthriller over een automobiliste die wordt gestalkt door een wel erg agressieve weggebruiker. Niet onterecht trouwens, wij volgden het advies van Gunn op en zagen een van de spannendste films van het jaar!

9. Stephen King - The Trial of the Chicago 7

Oké, Stephen King is misschien niet de grootste regisseur aller tijden (Maximum Overdrive, anyone?), maar zijn bloedstollende verhalen stonden garant voor talloze geweldige films en series. Op Twitter raadt The King of Horror regelmatig zijn persoonlijke favorieten aan. Zo riep hij The Trial of the Chicago 7 onlangs nog uit tot een van de beste films van het jaar. Ook wij waren te spreken over dit waargebeurde rechtbankdrama!

Lees verder