Turistas Josh DuHamel Olivia Wilde Melissa George

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Turistas Josh DuHamel Olivia Wilde Melissa George

8 films die je vooral niet moet kijken voordat je op vakantie gaat

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het is alweer bijna zomervakantie! Je hebt net je koffers gepakt en als voorpret ga je nog even een film kijken die zich op jouw bestemming afspeelt. Maar na deze films blijf je liever thuis!

Wolf Creek

Backpacken in Australië: Wie droomt daar nou niet van? Na het zien van deze horror zul je daar alleen nog nachtmerries over hebben. In Wolf Creek ontvoert een seriemoordenaar nietsvermoedende lifters. Om het nog enger te maken is deze film losjes gebaseerd op een echte seriemoordenaar die het op backpackers voorzien had.

Turistas

Zuid-Amerika heeft al niet de veiligste reputatie als backpackerbestemming, en deze horrorfilm met Josh DuHamel, Olivia Wilde en Melissa George gooit er nog even een schepje bovenop. Ook dit continent zul je na het zien van deze griezelfilm van je “moet ik naartoe”-lijstje afstrepen.

Return to Paradise

Australië en Zuid-Amerika zijn niet alleen gevaarlijk, maar ook zo verdomd ver weg. Dan kun je beter in Zuidoost Azië gaan backpacken. Maleisië bijvoorbeeld? Vergeet het maar: na het zien van Return to Paradise zul je met een grote bocht om dit land heen gaan. Nadat drie vrienden daar een toffe vakantie hebben wordt er eentje gearresteerd; hij staat op het punt ter dood veroordeeld te worden, maar als de andere twee zich aangeven dan moeten ze elk drie jaar brommen. Als slechts één van de twee zich meldt moet die samen met de al gearresteerde vriend zes jaar de bak in. Nogal een dilemma!

Brokedown Palace

Niet alleen Maleisië, maar ook Thailand is foute boel. Dat wordt duidelijk in deze film, waarin Claire Danes en Kate Beckinsale twee meisjes spelen die aanvankelijk naar Hawaii willen gaan. Toch besluiten ze naar Thailand af te reizen. Veel goedkoper immers! Daar worden ze er echter ingeluisd door een verraderlijke drugssmokkelaar. Was dan toch maar naar Hawaii gegaan. Of niet?

The Perfect Getaway

Nee hoor, want ook in het tropisch paradijs van Hawaii schuilt gevaar. Dat zien we in The Perfect Getaway waarin we drie stelletjes volgen die hier op vakantie zijn. Al snel blijkt dat één van deze drie koppeltjes bestaat uit twee tortelduifjes die totaal niet sporen. Maar om welk paartje gaat het? In deze film zien we ook Dondergod Chris Hemsworth in één van zijn eerste filmrollen.

Hostel

Als backpacken op het Zuidelijk halfrond te link is, dan blijven we toch gewoon in Europa? Stom idee, want dat is pas echt levensgevaarlijk, zo blijkt uit het sadistische Hostel. In dit mede door Quentin Tarantino geproduceerd staaltje “torture porn” van regisseur Eli Roth komen een aantal backpackers die door Oost-Europa reizen op de meest gruwelijke manieren aan hun einde.

8 films die je vooral niet moet kijken voordat je op vakantie gaat

The Comfort of Strangers

Backpacken wordt 'em niet, dat is duidelijk. Dan maar een leuke stedentrip. Venetië misschien? Lekker romantisch toch? Nou mooi niet: na het zien van deze zieke thriller haal je dat idee snel genoeg uit je hoofd.

Taken

Venetië skippen we dus ook maar. Zullen we dan naar Parijs gaan? Nee, want Taken leert ons dat ook de Parijse hoofdstad een levensgevaarlijke bestemming is; je kunt zo ontvoerd worden door de Albanese maffia. Alhoewel, die zijn inmiddels grotendeels uitgeroeid door Liam Neeson.

Lees verder