Sterren die een lichaamsdeel lieten verzekeren - Miley Cyrus, Daniel Craig, Julia Roberts

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Sterren die een lichaamsdeel lieten verzekeren - Miley Cyrus, Daniel Craig, Julia Roberts

7 sterren die een lichaamsdeel lieten verzekeren

|
|

Laatste update:

Een lichaamsdeel laten verzekeren. Het klinkt voor ons nuchtere Hollanders misschien te bizar voor woorden, maar in Amerika zijn er genoeg celebrity’s die hun… 'kostbare items' willen beschermen. Wij hebben de 7 meest opvallende lichaamsdelen op een rijtje gezet. 

1. Miley Cyrus – tong

De reden dat Miley Cyrus haar tong heeft laten verzekeren voor $ 1 miljoen is… best bijzonder. Ze wist namelijk vroeger niet wat ze met haar gezicht moest doen als er foto’s van haar gemaakt werden op de rode loper. De fotografen vroegen haar kusjes te blazen maar dat vond ze verschrikkelijk, dus besloot ze haar tong maar uit te steken. Inmiddels is dat haar echte trademark geworden, en die moet je natuurlijk beschermen!

2. David Beckham – benen

Hij mag zelf dan wel gepensioneerd zijn als voetballer, maar z’n benen zijn z’n leven lang verzekerd! Al in 2006 liet David Beckham zijn benen verzekeren voor een bedrag wat nu een slordige $ 195 miljoen waard zou zijn, toentertijd de grootste sport-gerelateerde verzekering ooit. Het ging niet alleen om z’n benen, maar ook om z’n tenen en voeten en… z’n looks! Snap je wel als je het onderstaande filmpje ziet.

3. Ilja Gort – neus

Hé, tóch een Nederlander in het lijstje! Wijnkenner Ilja Gort heeft namelijk z’n neus en reuk laten verzekeren voor zo’n 5 miljoen euro. Volgens Ilja is zijn neus z’n “op één na belangrijkste orgaan” en kwam hij hier achter toen hij een keer verkouden was en niet kon proeven. “Die dag zou ik het verschil niet geroken hebben tussen meubelbeits en afwasmiddel. Dat maakte dat ik me realiseerde dat mijn neus van onschatbare waarde is voor ons château”, vertelde hij destijds aan het AD. 

4. Julia Roberts – glimlach

Denk je aan Julia Roberts, dan denk je gelijk aan haar beroemde glimlach. En dat is letterlijk een million dollar smile! Dertig miljoen, om precies te zijn, want voor dat bedrag heeft ze haar parelwitte tanden laten verzekeren. Ze is dan ook wel vijf keer uitgeroepen tot de mooiste vrouw ter wereld

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

5. Jennifer Lopez – billen

Ze kan zingen, acteren, dansen én ze is ook nog eens bloedmooi. Jarenlang ging het gerucht dat Jennifer Lopez, J. Lo, Jenny from the Block of hoe je haar ook wil noemen, haar billen had laten verzekeren voor zo’n $ 27 miljoen. In de video hieronder zie je wat Jennifer daar zelf over te zeggen heeft.

6. Keith Richards – middelvinger

Keith Richards heeft z’n middelvinger voor $ 1,6 miljoen laten verzekeren. Niet, of misschien ook, omdat ‘ie ‘m zo graag opsteekt, maar simpelweg omdat de gitarist van de Rolling Stones z’n werk niet meer kan doen als er ooit iets met z’n vinger gebeurt. En als je bedenkt hoeveel geld een tour van de legendarische rockers in het laatje brengt, namelijk zo’n $ 10 miljoen per avond, vinden we $ 1,6 miljoen eigenlijk nog best weinig…

7. Daniel Craig – hele lichaam

Oké, deze vinden we eigenlijk niet zo heel gek. Als James Bond deed Daniel veel van z’n stunts zelf en liet daarom zijn hele lichaam verzekeren voor zo’n $ 9,5 miljoen. Aangezien dat al een keertje bijna fout ging en aan de lijst met verwondingen die Daniel hieronder opnoemt te horen, vinden we dat best slim van de Britse acteur! Misschien ook nog een goeie tip voor Daniels opvolger.

Bonus: Tom Jones – borsthaar

Een kleine disclaimer: dit gerucht ging jarenlang rond, maar is inmiddels ook al ontkend door Tom Jones zelf. Toch vonden we ‘m te grappig om niet in dit lijstje te stoppen. In 2008 ging namelijk het bericht viral dat de legendarische zanger zijn borsthaar (!) had laten verzekeren voor maar liefst $ 6,9 miljoen (!). Het gerucht liep zo uit de hand dat Jones er wel op moest reageren: "The story published in the Daily Mirror on Feb. 5 is completely fabricated. No such insurance policy exists, nor has one ever been considered. We assume this is just the Mirror having a bit of fun and hope no one takes this kind of ‘reporting’ seriously."

We zouden hem geen ongelijk geven als hij zijn indrukwekkende borst wél had verzekerd. 
7 sterren die een lichaamsdeel lieten verzekeren

Als je dit lijstje al gek vindt, wacht dan maar eens tot je leest wat voor bizarre hobby's sommige celebs hebben! En ook de bijbaantjes van de sterren zijn niet bepaald alledaags...

Lees verder