7 nieuwe series die wij alvast op onze 2018-shortlist hebben gezet

Veronica Superguide logo
7 nieuwe series die wij alvast op onze 2018-shortlist hebben gezet

7 nieuwe series die wij alvast op onze 2018-shortlist hebben gezet

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Nieuw jaar, nieuwe series! Wij hebben 7 titels voor je op een rij gezet die je absoluut niet mag missen. Lees: zeven redenen om in 2018 je huis niet uit te komen.

Philip K. Dick’s Electric Dreams

Amazon Prime, Channel 4 | 20 januari

Netflix heeft Black Mirror, Amazon Prime en Channel 4 krijgen binnenkort Philip K Dick's Electric Dreams. De serie is gebaseerd op de korte verhalen van de bejubelde scifi-schrijver. Iedere aflevering zal dus een ander verhaal hebben. Aan talent geen gebrek overigens: onder anderen Bryan Cranston, Steve Buscemi, Anna Paquin en Terrence Howard hebben een rol.

Black Lightning

Netflix | 23 januari

Black Lightning is het pseudoniem van Jefferson Pierce (Cress Williams), vader van twee en de rector van een plaatselijke middelbare school. Ooit speelde hij voor gemaskerde held, maar inmiddels zijn die dagen voorbij. Wanneer de pleuris uitbreekt, trekt hij zijn zwarte neon-pak weer aan om de orde te herstellen.

American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace

FX | 17 januari

Onderdeel van de American Crime Story-serie, maar wel een op zichzelf staand verhaal, dus we rekenen 'm gewoon mee. De serie focust zich op de nasleep van de moord op modeontwerper Gianni Versace, die op 15 juli 1997 vermoord werd door seriemoordenaar Andrew Cunanan. Wanneer de serie in Nederland te zien is, is nog niet bekend.

Altered Carbon

Netflix | 2 februari

Gebaseerd op de gelijknamige cyberpunk-roman van Richard K. Morgan. Het speelt zich af in de 25ste eeuw, waar het mogelijk is bewustzijn te verplaatsen naar een nieuw lichaam. Centraal staat verzetsleider-slash-badass Takeshi Kovacs. De beste man wordt gesloopt en zijn bewustzijn wordt op koud ijs gezet. 250 jaar later wordt Kovacs (nu in het lichaam van de gespierde Joel Kinnaman) opnieuw tot leven gewekt. Waarom? Hij wordt gevraagd door de rijkste man ter wereld om zijn moord op te lossen.

Krypton

Syfy | 21 maart

Alhoewel het nog niet duidelijk is of we Krypton snel te zien krijgen in Nederland, is dit er wel eentje om in de gaten te houden. Batman- en Man of Steel-schrijver David S. Goyer heeft deze Superman-prequel op poten gezet. Het speelt zich af ver voor de geboorte van de man van staal. Denk Game of Thrones meets vliegende auto's. 

Maniac

Netflix | TBD

Gebaseerd op de gelijknamige Zweedse serie uit 2014. Alleen de cast is al een reden om deze te checken. Onder anderen Emma Stone, Jonah Hill en Justin Theroux hebben een rol. De serie volgt een aantal (op z'n zachtst gezegd) mentaal onstabiele personages en hun bizarre fantasieën. True Detective-regisseur Cary Fukunaga staat aan het roer.
7 nieuwe series die wij alvast op onze 2018-shortlist hebben gezet

Sharp Objects

HBO | TBD

Ging je goed op Big Little Lies? Dan ga je Sharp Objects ongetwijfeld ook fantastisch vinden. De miniserie wordt namelijk geregisseerd door Jean-Marc Vallée, die ook BLL heeft gedaan. Amy Adams speelt een journalist die terugkeert naar haar geboortestad om de moord op een meisje op te lossen. Het script komt uit de pen van Gone Girl-schrijver Gillian Flynn, op wiens boek de serie is gebaseerd. 
7 nieuwe series die wij alvast op onze 2018-shortlist hebben gezet

Lees verder